Hyppää pääsisältöön

Suomalaisbändi Santa Cruz brittimenestyksestään: Tämä on tosi absurdia

Santa Cruzin maailmanvalloitus etenee hyvällä tahdilla. Brittien jälkeen suuntana on Pohjois-Amerikka.

Santa Cruz // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Kotimainen rockbändi Santa Cruz niittää mainetta Briteissä. Yhtye on parhaillaan lentämässä takaisin Suomeen tukka takussa ja hymyssä suin. YleX tavoitti kiireisen bändin laulaja-kitaristin, joka oli juuri matkalla lentokentälle.

- Tämä on tosi absurdia. Meillä oli ensimmäinen festarikeikka ja ensimmäinen headliner-keikka (eli ensimmäinen keikka, jossa Santa Cruz oli pääesiintyjä) Briteissä. Festarikeikalla teltta oli aivan täynnä. Siellä oli yli 2000 ihmistä ja klubikeikka oli loppuunmyyty. Se oli mun mielestä yksi parhaista keikoistamme koskaan, innostunut Archie Cruz kertoo.

Menestys ei ole tullut yhdessä yössä, sillä bändi on tehnyt kotiläksynsä huolella. Ennen tuoreinta visiittiään Britteihin, Santa Cruz on soittanut lämppäribändinä kaksi kiertuetta saarivaltiossa. Nyt tilanne on toinen, sillä Cruzit rokkaavat pääesiintyjinä.

- Mitään enempää en voisi nyt toivoa. Tästä on hyvä jatkaa, Archie Cruz sanoo.

Santa Cruz esitteli uutta materiaaliaan Briteissä niin faneille kuin mediallekin. Keikkasetissä oli mukana muun muassa uudet biisit Wasted 'N' Wounded ja We Are The Ones To Fall, sekä muutamia vielä julkaisemattomia raitoja kakkosalbumilta. Lisäksi Santa Cruz järjesti Lontoossa kakkoslevyn ennakkokuuntelutilaisuuden paikalliselle medialle. Paikalle saapuivat isot musiikkimediat Kerrang!, Classick Rock ja Metal Hammer. Lisäksi Santa Cruz antoi radiohaastattelun Team Rock -kanavalle, joka myös soitti Wasted 'N' Wounded -kappaleen.

- Näyttää siltä, että ollaan pedattu peti meidän kakkosalbumille aika hyvin. Paikalliset musiikkitoimittajat alkavat ymmärtää, että olemme luomassa hard rockin uutta suuntaa. Lehdistö ymmärtää vihdoin, mistä meidän bändissä on kysymys.

Paikalliset musiikkidiggarit puolestaan ovat hyvin paljon kriittisempiä kuin suomalaiset.

- Jos ei miellytä, niin tulee pullosta päähän, mutta jos tykätään niin jumaloidaan ja otetaan bänditatuointeja.

Seuraavaksi Santa Cruz suuntaa Yhdysvaltoihin. Bändi on illan pääesiintyjä Webster Hall -konserttipaikassa New Yorkissa 12. joulukuuta. Santa Cruz esiintyy Webster Hallissa vain kolme päivää niin ikään kotimaisen HIM-yhtyeen jälkeen.

- Se on seuraava isompi etappi. Toivotaan, että hyvä meininki jatkuu myös Jenkeissä. Lontoon keikalle myytiin enemmän lippuja kuin meidän Tampereen keikalle. Olemme tällä hetkellä suunnilleen samankokoisia Briteissä kuin Suomessa, paitsi Suomessa radiot soittavat enemmän.