Hyppää pääsisältöön

Suomalainen rockyhtye sai nimensä laulajan äidiltä

YleX Jälki-istunnon Rytmibarometrivieraana kävi tuore kotimainen suomirock-yhtye Tiisu.

Tiisu: Henkka ja Antti // Kuva: Jenni Poikelus

YleX Jälki-istunto sai vieraakseen kaksi kuudesta Tiisu-nimisen yhtyeen jäsenistä, kun heidän kappale _Suomalaisen suurin riesa on sisu _soi Mitä mieltä olet Tiisun kappaleesta Suomalaisen suurin riesa on sisu?. Bändin laulaja Henrik ”Henkka” Illikainen perusti bändin vuonna 2012 ja yhtye on myös nimetty hänen mukaansa.

- Äiti antoi minulle lempinimen Tiisu, koska olin semmonen siloposki. Äidillä oli hellittelyruno: Äitin kuuta, urupuuta, armas on, verraton, TIISU! Sen jälkeen oli 18 vuotta pelkkää piinaa, kun nimi levisi sukulaisten ja koulukavereiden korviin ja sitten minua ”tiisuteltiin” joka päivä. Se leima on otsassa edelleen, Henkka kertoo.

Tiisu oli monta vuotta Henkan sooloprojekti, kunnes vuonna 2012 hän muodosti koulukavereiden kanssa kokonaisen yhtyeen. Tiisu on ehtinyt vakuuttaa jo suomalaiset musiikki-ihmiset, sillä se päätyi Tulevaisuuden tusina 2015 – ovatko tässä seuraavan vuoden musiikkimenestyjät?-äänestyksessä sijalle 12. Miehet suhtautuivat äänestykseen hyvin suomalaisittain.

- Itse olin perisuomalainen kyynikko, että ”Joo joo, tää on tämmöstä, mutta kohta tippuu flyygeli niskaan”, Henkka naureskelee.

Suomalaisuudesta on kyse myös Tiisun debyyttisinkulla nimeltä Suomalaisen suurin riesa on sisu.

- Se on teoria kaikille nakkikioskikahakoille, Henkka kuvailee. 

Kuuntele Tiisun Rytmibarometri-haastattelu alta!

Lähteet: YleX Jälki-istunto