Hyppää pääsisältöön

Suomalainen peliguru kertoo: Tällainen on pelialan Hollywood

Pelaaja-lehden perustaja ja Call of Dutyn valmistajan kanssa yhteistyötä tekevän Umbra Softwaren Thomas Puhalle on tullut peliskenen suurimmat ympyrät tutuksi Miamista Hollywoodiin. Miehen perusduuni on kuitenkin kaukana jetset-elämästä.

Thomas Puha

Maailman toiseksi paras radioshow -ohjelman Aleksi Ruuskanen epäili peliasiantuntija Thomas Puhan saaneen lampunhengeltä toteen kolme toivomusta. Mies nimittäin tapaa maailman isoimpien pelistudioiden tekijöitä, matkustaa ympäri maailmaa ja saa kaikesta vielä palkkaakin.

- Se kuulostaa täydellisemmältä kuin mitä se oikeasti on. Aika paljon työni on tietokoneen edessä istumista ja meilien säätämistä. Etuna tietysti on, että saan olla tien päällä. En hirveästi viihdy aloillani toimistossa, Puha myöntää.

Pari viikkoa sitten Hollywood Hillseillä käydessä Puha pääsi kuitenkin myös irrottelemaan.

- Siellä oli astetta tiukempi meininki, kävimme strippibaarissa ja ilta jatkui aika myöhään. Mutta se on ääriesimerkki siitä, mitä se meininki on.

Varsinkin pelitoimittajana Puhaa voideltiin melko pramealla meiningillä, jolla pelitalot yrittävät vaikuttaa toimittajan mielipiteeseen.

- Olemme olleet Vegasissa ja Miamissa viiden tähden hotelleissa. Vuonna 2002 Rock Starin neljä päivää kestäneessä GTA-esittelyssä oltiin jahdilla ja yhdessä Miamin parhaimmista yökerhoista VIP-pöydässä. Totta kai se on siistiä, mutta kun sitä on tehnyt tarpeeksi kauan, ei se enää ole niin ihmeellistä. Työt pitää kuitenkin tehdä. Alalla porukka tykkää kuitenkin pitää hauskaa, vaikka duunia onkin paljon, Puha juttelee.

Lue myös:

Miten suomalainen pelisofta päätyi maailman isoimpiin videopeleihin?

Umbran Thomas Puha: Pelialalla hyvät ideat ja portfolio ovat koulutusta ratkaisevampia

Lähteet: Maailman toiseksi paras radioshow