Hyppää pääsisältöön

Stubb otsikoissa ulkomailla: Suomen pääministeri syyttää Applea maansa talousongelmista

Pääministeri Alexander Stubb sanoi yhdysvaltalaiskanavan haastattelussa, että iPhone tappoi Nokian ja iPad suomalaisen paperiteollisuuden. Useat ulkomaalaiset verkkolehdet ovat tarttuneet kärkevään kommenttiin.

alexander Stubb/YleX Aamu // Kuva: Alma Hätönen

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) maanantaina 13. lokakuuta CNBC-kanavalle antama haastattelu on päätynyt useiden angloamerikkalaisten medioiden ja teknologiaan keskittyvien verkkosivujen reposteltavaksi. Asiasta kertoo Yle Uutiset.

Stubb kommentoi amerikkalaiskanavan haastattelussa Suomen taloustilannetta ja nosti esiin Apple-yhtiön tuotteet.

- Hiukan paradoksaalisesti voisi kai sanoa, että iPhone tappoi Nokian ja iPad suomalaisen paperiteollisuuden, mutta me teemme vielä comebackin, pääministeri sanoi.

Haastattelun taustana oli se, että perjantaina 10. lokakuuta luottoluokitusyhtiö Standard & Poor's pudotti Suomen luottoluokitusta korkeimmasta AAA:sta pykälällä AA+:aan.

Esimerkiksi tunnettu amerikkalainen verkkolehti Business Insider kertoo haastattelusta otsikolla "Suomen pääministeri syyttää Applea maansa talousongelmista".

Teknologiasivusto TechCrunch menee otsikoinnissaan vielä pidemmälle: "Suomen pääministeri ei pysty lopettamaan Applen syyttämistä Suomen taloudellisista huolista".

Myös muun muassa talouslehti Fortune, brittilehti Telegraph ja brittiläinen iltapäivälehti Daily Mail sekä lukuisat pienemmät verkkomediat ovat tarttuneet Stubbin haastatteluun.

Pääministeri kommentoi haastattelusta syntynyttä uutisointia Twitterissä:

Yle Uutiset: Stubbin CNBC-haastattelu otsikoissa ulkomailla: "Ei pysty lopettamaan Applen syyttämistä"

Lähteet: Yle Uutiset