Hyppää pääsisältöön

Spottasiko Nasan Mars-mönkijä ufon?

Marsissa paraikaa operoivan Nasan mönkijän kuvaamalta videolta on löydetty tunnistamattomia, lentäviä objekteja!

Tästä Curiosityn 7.8. ottamasta Mars-kuvasta ei ufoja ole bongattu... vielä! // Kuva: EPA/NASA/JPL-Caltech / HANDOUT

Elokuun alussa naapuriplaneetallemme laskeutunut Curiosity-tutkimuslaboratiorio on viime aikoina ottanut uuden kotinsa maastosta valokuvia ja videota.

Nyt ufo-harrastajat ovat saaneet käytyä Curiosityn kuvaaman materiaalin läpi - kuva kuvalta - ja löytäneet neljä tunnistamatonta, mystistä ja lentävää esinettä Punaisen planeetan ilmatilasta.

Viime viikolla Youtubeen ladatulla "sensaatiovideolla" mönkijän kuvaamasta videosta napatut kuvat on suurennettu, filtteröity ja niiden sisältämät ufot merkattu.

- Mitä nämä neljä objektia ovat? Ufoja, pölyhiukkasia vai jotain muuta, ufologit miettivät videolla.

Uutissivusto Mashable toisti kuville tehdyt testit ja päätyi siihen tulokseen, että kyseessä on vain kuolleita pikseleitä kameran sensorissa. Kuolleet pikselit eivät ole harvinaisia ja niitä harvoin huomaa.

Ufobongauksesta alasampuvassa Mashablen uutisessa toimittaja Adam Falk kuitenkin epäilee salaliittoteoreetikoiden ja ufointoilijoiden tyytyvän tähän selitykseen:

- Kun puhutaan porukasta kuten Alien Disclosure Group, joka videon Youtubeen postasi, jättävät he tuskin asiaa tähän, vaan keksivät jonkin uuden todisteen marsilaisten olemassaololle!

Nasa ei ole kommentoinut kuvia taikka niissä näkyviä plänttejä.

Lähteet: Mashable