Hyppää pääsisältöön

Soberismia-bloggaaja: Lääkkeistä irti pääseminen vaikeampaa kuin absolutismi

Teemu Suominen päätti lopettaa tupakoinnin ja alkoholin juomisen. Hänen mielestään on ainakin yksi vieläkin vaikeampi riippuvuus.

Soberismia

Suositun Soberismia-blogin kirjoittaja, Teemu Suominen, julkaisee omakustanteena kirjan, joka perustuu osittain blogin kirjoituksiin. Suominen aloitti blogin kirjoittamisen parisen vuotta sitten ja siitä tuli hänelle terapiakeino, kun hän päätti lopettaa alkoholin juomisen.

Myös tupakan polttamisen lopettanut Suominen sanoo, että yksi riippuvuus on vielä vaikeampi kuin edellä mainitut.

- Pahin kaikista on ollut päästä eroon vahvasta masennuslääkityksestä. Kun siinä onnistuu, niin sen jälkeen joku röökin polttamisesta eroon pääseminen ei ole mitään, Teemu Suominen sanoo.

Hänen mielestään kaikilla ihmisillä on taipumusta jonkinlaiseen riippuvuuksien hakemiseen. Siihen riittää esimerkiksi se, että innostuu jostakin asiasta ja alkaa tekemään sitä paljon. Lopettaminen ei onnistu niin, että joku kääntää katkaisimesta

- Ongelma pitää ensin itse tajuta ja kohdata.

Raittiin elämäntavan valinnut kertoo, että häneltä kysytään paljon sitä, mitä hän on ottanut viinan juonnin tilalle.

- Sanon, että perjantai-iltaisin katson puoli ysin uutiset, teen sanaristikon ja menen nukkumaan. Niin kuin mun isoisäni.

Tilalle on tullut myös pidemmän ajan tavoitteita. Suominen aikoo kiivetä kaikkein korkeimmille huipuille.

- Olen ottanut tilalle pienen huiputussuunnitelman. Kymmenen vuoden sisään, ennen kuin täytän 45 vuotta, olisi tavoite kiivetä Mount Everestille ja siinä matkalla myös kaikille eri maanosien korkeimmille huipuille.äseminen vaikeampaa kuin absolutismi

Lähteet: YleX Aamu