Hyppää pääsisältöön

Smoukahontas-Sara YleX:lle: Tästä syystä vihaan Kielinainen-nimeä

Smoukahontas eli Sara Maria Forsberg inhoaa lehdistöltä saamaansa lempinimeä. Kaliforniassa asuva artisti kertoo, että hänet tunnistetaan jo Yhdysvalloissakin.

Smoukahontas // Kuva: Teemu Saarinen

Sara Maria Forsberg tuli tunnetuksi videosta, jolla laulaja imitoi eri kieliä, mutta artisti ei tahdo silti olla Kielinainen. Forsberg uskoo, että myös koko Suomen kansa vihaa nimeä.

- Se on aivan jäätävä ja kuulostaa joltain ihan muulta, kuin kielien puhumiselta. Mulla on nimi, joten sitä voisi sitten käyttää, Forsberg sanoo YleX:lle.

Artisti Smoukahontas-Saralle historiallinen jenkkilevysopimus: Yhtiön pomo vertaa Adeleenjenkkiyhtiö Capitol Recordsin kanssa ja asuu nykyään Kaliforniassa. Vaikka laulaja saa Yhdysvalloissa kulkea melko vapaasti, Forsberg on tunnistettu YouTube-kanavansa takia.

- Yhdessä ruokakaupassa kassapoika katsoi mua pitkään omituisesti. Kun olin lähdössä, hän tuli kysymään, olenko Smoukahontas. Sanoin joo, ja poika rupesi kiljumaan siellä pitkin käytäviä, raukkaparka. Sitten me halattiin, Forsberg kertoo.

Julkkiselämän paineet eivät vaivaa Forsbergia, joka ei ehdi bilettää työkiireiltään. Artisti herää joka päivä puoli kuudelta ja suuntaan pian studiolle. Laulajan ensimmäinen sinkku julkaistaan loppuvuodesta tai vuoden 2015 alussa.

- Siitä tulee urbaania r&b-vaikutteista poppia. Radioystävällistä musiikkia, mutta ei mainstream-paskaa, Forsberg sanoo.

Lue myös:

TubeConissa jaetaan YleX-palkinto – äänestä suosikkiasi

Historiallisen levydiilin tehnyt Smoukahontas: Tällaista musiikkia luvassa

Smoukahontaksen uudella videolla salaviesti suomalaisille – katso

Lähteet: YleX