Hyppää pääsisältöön

Scifi-kirjailija haluaa estää Justin Timberlaken tähdittämän elokuvan julkaisun

Harlan Ellison väittää, että In Time -elokuvan juoni on varastettu hänen vuonna 1965 kirjoittamasta novellistaan.

In Time // Kuva: IMDB, In Time

Scifikirjailija haastaa In Time -elokuvan tekijät oikeuteen. Hänen mukaansa Justin Timberlaken ja Amanda Seyfriedin tähdittämän elokuvan juoni on suoraan hänen 46 vuotta sitten julkaistusta Repent, Harlequin! -novellistaan. Hän haluaa, että marraskuussa Yhdysvaltojen elokuvateattereissa nähtävän elokuvan julkaisu kielletään.

Harlan Ellisonin mukaan molempien tarinoiden lähtökohtana on se, että ihmisillä on vain tietyn verran aikaa elää. In Time -elokuvassa ihmiset elävät 25-vuotiaiksi, mistä eteenpäin heidän on työskenneltävä ostaakseen lisää elinvuosia. Ellisonin mukaan elokuva on lainannut hänen novellistaan tämän idean.

Ellisonin mukaan tilanne on harvinaisen ärsyttävä, sillä hän yrittänyt saada sopimuksen novellinsa elokuvaversiosta jo pitkään. In Time -elokuva vaikeuttaa hänen pyrkimystään saamaan novellinsa valkokankaille.

In Time on Oscar-palkinnon voittaneen ohjaaja Andrew Niccolin ensimmäinen elokuva kuuteen vuoteen. Hänen Gattaca-elokuvaansa pidetään yhtenä 90-luvun parhaimpana scifi-elokuvana.

Lähteet: The Guardian