Hyppää pääsisältöön

Skandaali kohuvideosta: Tämä on oodi treenatuille pepuille

Skandaalin Salikissa-kappale on oodi treenaaville naisille ja näiden pepuille.

Skandaali / Salikissa-musavideon kuvaukset // Kuva: Skandaali

Royal Family- ja Rockin da North -räppikollektiiveista tutun Skandaalin edellisestä sooloalbumista on melkein 10 vuotta. Tämän ajan mies on keskittynyt treenaamiseen, joten oli vain luonnollista, että kolmannen soololevyn ensimmäinen single oli skandaalinhakuinen Salikissa-treenikappale.

- Aloitin biisin kirjoittamisen jo yli vuosi sitten, ennen kuin tämä saliräppi-buumi edes alkoi. Idea kappaleeseen lähti siitä, kun treenasin Men's Physic -fitnesskilpailuun. Silloin vietin todella paljon aikaa salilla ja tutustuin siellä uusiin ihmisiin, Skandaali kertoo YleX:lle.

Kappaleen musiikkivideota on kritisoitu esimerkiksi Youtuben kommenttiosiossa sovinistiseksi ja naista esineellistäväksi. Skandaali myöntää, että asiasta noussut keskustelu on hyväksi, mutta useat kommentoijat ovat räppärin mielestä olleet hakuteillä kappaleen tarkoituksesta.

- Näen tämän kappaleen ainoastaan naisten ihannointina, mutta onhan minulla ollut musiikissani tapana kärjistää asioita. Tämä on oodi salikissoille ja treenatuille berbereille. Täytyy kuitenkin muistaa, että kappale on tehty vähän kieli poskella ja huumorilla, Skandaali nauraa.

Räppäri kokee, että naisten kauneusihanteissa on tapahtunut terve muutos, vaikka toiset vetävätkin treenauksensa aivan toiseen ääripäähän. Skandaalista virhe tapahtuu, jos ihminen määrittelee itsensä fitneksen avulla.

- Muutos on kuitenkin kaiken kaikkiaan positiivinen, sillä naiset haluavat nykyään olla urheilullisia ja terveitä vanhan langanlaihan naisihanteen sijaan.

Skandaali kertoo, että tavoitteena oli tehdä naisille sopiva treenikappale nykyisen kyykkyinnostuksen seurauksena. Kritiikistä huolimatta erityisesti naiset ovat ottaneet kappaleen omakseen.

- Halusin tehdä naisille sopivan treenibiisin ja samalla biisin, josta miehetkin tykkäävät. Vaikka miehet eivät tätä myönnä, niin luulen, että iso osa miehistä tykkää tästä uudesta kauneusihanteesta, jonka seurauksena naiset ovat muodokkaampia, Skandaali kuittaa.

Katso Skandaalin Salikissa-video alta.

Lähteet: YleX