Hyppää pääsisältöön

Sarjakuvalegenda tilittää: Batman on läpeensä homo

DC Comicsin tähtiluokan käsikirjoittaja on sitä mieltä, että nahka-asussa patsasteleva mies ei naisista juuri välitä.

Yksityiskohta vuonna 1957 julkaistun Batman -sarjakuvan kannesta. // Kuva: DC Comics

Batman-sarjakuvien erittäin arvostettu nykykirjoittaja Grant Morrison antoi haastattelun Playboy -lehdelle ja höpötteli huoletta ikonisen sarjakuvahahmon seksuaalisuudesta.

- Hän [Batman] on varakas ja seksuaalisesti vinksahtunut. Homous on hänessä sisäänrakennettua. Enkä nyt käytä sanaa haukkumasanana, mutta Batman on tosi, tosi homo. Ei siitä pääse mihinkään. Tietysti fiktiivisenä henkilönä hänet on tarkoitettu heteroksi, mutta koko konseptin lähtökohta on älyttömän homo.

Vuodesta 2006 asti Batman -sarjakuvia käsikirjoittaneen Morrisonin mukaan viitta-asussa juoksentelevasta miehestä pidetään juuri siksi, että tämä huokuu homoseksuaalisuutta.

- Siksi väki siitä tykkää. Kaikki naiset haluavat häntä ja jahtaavatkin häntä katoilla oudoissa fetissi-asuissaan pomppien. Mutta hän ei välitä. Häntä kiinnostaa enemmän sen vanhan ukon ja pojan kanssa hengailu.

Morrison tietenkin viittaa Batmanin hovimestariin Alfrediin ja supersankariapulaiseen Robiniin. Batman -sarjakuvia julkaiseva kustannusjätti DC Comics ei tiettävästi ole vielä kommentoinut tähtitekijänsä värikkäitä lausahduksia. Kuten miehen alla olevaa luonnehdintaa Batmanista.

- Hän on rikas mies, joka hakkaa köyhiä. Onhan se vähän outoa pukeutua yöllä lepakoksi ja mennä pieksemään narkkareita minkä kerkeää. Lopultahan hän palaa kotiin, asuskelemaan kartanossaan.

Lähteet: Playboy