Hyppää pääsisältöön

Samuel L. Jackson nähdään Rare Exports -tekijätiimin elokuvan pääosassa

Yhdysvaltalainen näyttelijä Samuel L. Jackson on lupautunut näyttelemään Amerikan presidentin roolin Rare Exports -tekijöiden seuraavassa elokuvassa Big Game.

Samuel L. Jackson // Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA

Muun muassa rooleistaan elokuvissa The Avengers, Django Unchained ja Pulp Fiction tunnettu näyttelijä esittää pääosaa Jalmari Helanderin ja Petri Jokirannan alkuperäisideaan perustuvassa BIG GAME -elokuvassa. Elokuvan on käsikirjoittanut ja sen ohjaa Jalmari Helander.

Elokuvassa Air Force One putoaa Pohjois-Suomeen ja Amerikan presidentin kohtalo on 13-vuotiaan suomalaispojan käsissä.

- Pitkäaikainen haaveeni on ollut päästä tekemään suomalaista toimintaseikkailua, joka ei häpeile Hollywood-esikuvilleen - ja nyt se unelma on toteutumassa, herkistelee ohjaaja Jalmari Helander tiedotteessa.

- Samuel L. Jacksonin kaltaisen tähden saaminen suomalaiseen elokuvaan on tuiki harvinaista, tämä antaa meille erinomaiset mahdollisuudet kattaa elokuvan loppurahoitus ennakkomyynnillä ja päästä kuvaamaan tätä aivan ainutlaatuista elokuvahanketta jo tänä vuonna, iloitsee puolestaan tuottaja Petri Jokiranta.

Elokuva on pääosin englanninkielinen ja kuvausten on määrä alkaa Saksassa ja Suomessa alkusyksystä 2013. Elokuva esitellään ensimmäistä kertaa kansainvälisille ostajille Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2014. Elokuvan tuotantobudjetti on 7 miljoonaa euroa ja sen muut nimekkäät suomalaiset ja amerikkalaiset näyttelijät valitaan kesän aikana. Tekijätiimin edellinen elokuva Rare Exports niitti mainetta myös kansainvälisillä markkinoilla.

Lähteet: Subzero Film Entertainment