Hyppää pääsisältöön

Ruisrock julkaisi ensimmäiset tähtensä – Turussa nähdään mm. The Cardigans

6.-8. heinäkuuta Turun Ruissalossa juhlittava Ruisrock saa kunnian toimia estradina kahdelle pohjoismaiselle menestystarinalle; 1990-luvulla uransa aloittaneet The Cardigans ja Nightwish nousevat ensi vuonna pitkästä aikaa faniensa eteen.

The Cardigans

Ruotsalaisen poprock-yhtye The Cardigansin viimeiset keikat nähtiin vuonna 2006, jonka jälkeen bändi on pitänyt taukoa myös levytysrintamalla. Ruisrockissa on luvassa erittäin ainutlaatuinen paluukeikka: yhtye soittaa kokonaisuudessaan vuonna 1998 ilmestyneen ”Gran Turismo” -menestysalbuminsa, joka on myynyt maailmanlaajuisesti yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Muun muassa hiteistään ”Erase/Rewind” ja ”My Favourite Game” tunnettu levy on tärkeä luku The Cardigansin tarinassa, neljäs albumi esitteli bändin uuden, aikaisempaa tummemman ja elektronisemman soundin.

Suomalaisen metallin suurnimi Nightwish esiintyi kotimaassa viimeksi vuonna 2009 ja nyt yhtye on vahvistanut ensimmäinen festivaaliesiintymisensä ensi kesälle. Pitkän hiljaiselon syynä on ollut yksi tämän vuoden odotetuimmista albumijulkaisuista, ylihuomenna ilmestyvä ”Imaginaerum”-albumi.

Ruisrockin ohjelmiston seuraavat kiinnitykset julkistetaan talven aikana.