Hyppää pääsisältöön

Rovio maksaa mielellään veroja ja haluaa rahoilleen vastinetta

Pelitalo Rovio maksaa mielellään veroja, sanoo markkinointijohtaja Peter Vesterbacka. Vastineeksi se vie muun muassa suomalaista koulutusta ulkomaille.

Angry Birds -puisto Vuokatissa // Kuva: Hanne Kinnunen / Yle

Suomalaisella pelibisneksellä menee nyt hyvin ja Supercellin miljardikauppojen yhteydessä yrityksen omistajat hehkuttivat, miten hienoa on maksaa veroja kotimaahan. Heidän mielestään on tärkeä antaa oma osuus maalle, jossa voitot tehdään. Myös Rovio maksaa mielellään veroja kotimaahan.

- Haluamme myös saada vastinetta sille. Olemmekin rakentaneet aika ison koulutusbisneksen viimeisten kahden ja puolen vuoden aikana. Teemme sitä paljon puhuttua koulutusvientiä, Rovion Peter Vesterbacka sanoo YleX Etusivussa.

Rovio on kehittänyt Suomen opetussuunnitelman ympärille hauskan oppimisen konseptin, jota on viety Aasiaan vauhdilla. Siihen kuuluu kirjoja, pelejä, kanteleita ja oppimisympäristöjä.

- Me ollaan rundattu Krista Kiurun kanssa Malesiassa, Singaporessa, Chilessä, Brasiliassa, Indonesiassa, Japanissa, Kiinassa, Etelä-Koreassa. Olemme tavanneet näiden maiden opetusministereitä.

- Suomalainen koulutus on tällä hetkellä todella kovassa maineessa, vaikka Suomessa uutisoidaankin Pisa-romahduksesta. Suomessa ei edes ymmärretä, miten tajuttoman kova maine meillä on koulutuksessa.

Rovion markkinointijohtaja vertaa Suomen koulutuksen erinomaisuutta siihen arvostukseen, jota maailmalla nauttivat esimerkiksi Belgia suklaaherkkujensa mestarina tai Ranska hyvien viinien maana.

Lähteet: YleX Etusivu