Hyppää pääsisältöön

Rockpromoottori ihmettelee: Miksi Hämeenlinnan tapahtumapuisto on varjeltu salaisuus?

Hämeenlinnaan parhaillaan rakennettavasta suuresta tapahtumapuistosta ei tietoa jaettu suomalaisille konserttijärjestäjille lainkaan Live Nation -ohjelmatoimistoa lukuun ottamatta. Hämeenlinnan suurimmasta musiikkitapahtumasta vastaava kummastelee hiljaisuutta, vaikka puistossa pitäisi järjestää konsertteja jo vuoden kuluttua.

Festivaaliyleisöä. // Kuva: Tomi Mikola/ YleX

Wanaja Festivalia juhlitaan tänä viikonloppuna Hämeenlinnassa. Tapahtuma järjestetään 11. kerran, nyt ensimmäistä kertaa kolmipäiväisenä.
Tähän saakka Wanaja Festival on järjestetty aivan kaupungin keskustassa Linnanpuistossa.

Hämeenlinnan kaupunki on jo aloittanut suuren tapahtumapuiston rakentamista keskustan eteläpuolelle Kantolanniemeen. Maarakennus-, viemäröinti-, ja sähkötyöt maksavat noin 2,6 miljoonaa euroa.

Kaupungilla on puistosta yhteistyösopimus Live Nation -ohjelmatoimiston kanssa. Se ei kuitenkaan estä puiston käyttöä muiden järjestämiin konsertteihin tai muihin yleisöjoukkoja kerääviin tapahtumiin. Näin rahoitusta perusteltiin myös Hämeenlinnan valtuustolle.

Kaikki tiedot saatu vain medioista

Kantolan puiston pitäisi olla valmis ensi kesänä. Se saattaa pakottaa myös Wanaja Festivalin siirtymään sinne. Festivaalin järjestäjiin kuuluva promoottori Mikko Hansson kuitenkin ihmettelee sitä, ettei puiston suunnalta ole oltu vielä missään yhteydessä. Hansson suunnittelee jo nyt kesän 2015 ohjelmistoa ja tekee sopimuksia.

– Kantolan mega-superpuisto tuntuu olevan aika tarkoin varjeltu salaisuus, koska meille päin ei ole tullut vielä minkäänlaista tietoa koko paikasta. Lehdestä on luettu tiedot.

Hansson haluaisi kipeästi saada lisätietoja alueesta, sillä jos kaupunki pakottaa Wanaja Festivalin vaihtamaan paikkaa Kantolaan, olisi suunnittelun ensi kesän osalta aloitettava jo nyt.

– Haluaisin tarkat tiedot siitä, mitä sinne tulee, mitä mahdollisuuksia meillä on, minkälaiset tilat, mitä siellä on käytössä, samoin LVI-tekniikka kiinnostaa. Totta kai puiston hinnoittelu on tosi tärkeä juttu. Jos joudumme siirtymään Kantolaan, niin kyllä tilaisuuden luonne muuttuu täysin.

Jättikonsertteja ei Hämeenlinnassakaan nähdä usein

Hansson kritisoi myös sitä, että mediassa on tähän asti puhuttu lähinnä jättikonserteista, joita Helsingissäkin on vuodessa korkeintaan yksi tai kaksi.

– Hämeessä uutisointi on ollut sitä luokkaa, että niitä olisi tulossa Hämeenlinnaan roppakaupalla. Se ei ole koko totuus.

Lähteet: Yle Uutiset