Hyppää pääsisältöön

Räppäri Paperi T on monessa mukana: Välillä joutuu sanomaan ei

YleX Jälki-istunto sai vieraakseen Ruger Haueristakin tutun Paperi T:n, joka julkaisee perjantaina ensimmäisen soolosinkkunsa. Sä jätä jäljen -niminen kappale kuultiin keskiviikkona Rytmibarometrissa.

Paperi T

Räppäri Paperi T:n CV on pitkä. Musiikkia hän on tehnyt muun muassa Ruger Hauerin ja Paavoharjun riveissä sekä julkaissut EP:n DJ Kridlokkin kanssa. Viime viikolla uutisoitiin, että Paperi T on yksi Flow Festivalin uudistuneen ohjelmaryhmän jäsenistä. Mies pitää itsensä kiireisenä, mutta osaa myös sanoa tarvittaessa ei.

- Mun ei ole kauheasti tarvinnut sanoa ei, koska suurin osa asioista on sellaisia, joista olen tosi innoissani. Välillä joutuu sanomaan ei, esimerkiksi nyt olen miettinyt, että pitää vähentää feat-juttuja, koska jengiä alkaa varmaan jo ärsyttämään, hän kertoo YleX Jälki-istunnon haastattelussa.

Paperi T:n ensimmäinen soolosinkku _Sä jätät jäljen _julkaistaan perjantaina. Kappale kertoo parisuhteen loppumisesta ja asioista, jotka eron jälkeen muuttuvat. Paperi T onkin ottanut teksteihinsä selkeästi henkilökohtaisemman otteen, verrattuna Ruger Hauerin teksteihin.

- Se oli heti ensimmäinen juttu mitä mietin, että soololevyn pitää olla paljon henkilökohtaisemman kuuloista. Soololevyllä on eniten minä, mitä on aikaisemmin biiseillä ollut, hän kertoo.

Rytmibarometrin lisäksi Sä jätät jäljen soi tällä viikolla Uuden Musiikin Iltavuoron Anne Lainnon Viikon Tehona. Kappale on saanut kommenteissa jo paljon kehuja, mutta Paperi T:tä kiinnostavat myös kriitikkojen arviot.

- Mun mielestä tähän maailmaan kuuluu taidekritiikki. Välillä on tietysti vaikeaa, jos teet jotain sydänverellä ja joku tyyppi kuittaa, että tämä on ihan hirveätä skeidaa. Silloin pitää tajuta, että kaikki ei ole kaikille ja kaiken ei kuulukaan olla kaikille. Se on itse asiassa ihan hyvä asia, että sun jutut ei ole kaikille, koska silloin siinä on ehkä jotain särmää.

Musiikin lisäksi Paperi T on päässyt näyttämään taitojaan muillakin luovilla aloilla. Monet eivät tiedä, että oikealta nimeltään Henri Pulkkinen on myös luonut pientä elokuvauraa.

- Olen näytellyt Häjyt-elokuvassa Heikki Grönbergin (Teemu Lehtilä) hahmoa lapsena. Se oli viidennen ja kuudennen luokan välissä, kun se kuvattiin. Sain siitä vähän rahaa ja ostin PlayStationin.

Paperi T:n debyyttialbumi julkaistaan ensi keväänä.