Hyppää pääsisältöön

Räppäri Kanye Westin bittiraha-oikeusjuttu ratkesi

Coinye West -nimisen bittirahan tapaus on toistaiseksi käsitelty.

Kuvakaappaus Coinye-sivustolta.

Räppäri Kanye West on voittanut oikeusjutun, jossa hän syytti Coinye West -nimisen bittirahan tekijöitä tavaramerkin varastamisesta, kertoo BBC. Westin lakitiimin jättämän oikeuskanteen mukaan Coinye Westin tekijät yrittivät hyötyä räppärin nimestä ja saada näin lisää arvoa valuutalleen.

BBC:n mukaan kymmenen oikeuskanteessa haastettua hävisivät juttunsa pelkästään sen takia, että he eivät ottaneet osaa oikeuskäsittelyyn millään tavalla. Coinyen tekijöistä yksi, hollantilainen Robbie Hontele, vastasi syytteisiin ja Kanye West luopui syytteistä häntä vastaan.

Oikeusjuttu laitettiin vireille tammikuussa ja Westin asianajajat vaativat Coinye West -rahan sivuston ja siihen liittyvien sosiaalisten medioiden tilejä suljettaviksi. Coinyen tekijät vastasivat lisäämällä rahan logoon kalanpyrstön, millä viitattiin Kanye Westiä ivaavaan Southpark-jaksoon.

Coinye West ilmestyi lukuisten bittivaluuttojen joukkoon vuonna 2013. Tällä hetkellä sen sivustolla ja Twitter-tilillä valuutasta käytetään nimeä Coinye Coin.

Lue myös: Bitcoinien idea levittäytyy populaarikulttuuriin: Insane Clown Posselle oma raha

Lähteet: BBC