Hyppää pääsisältöön

Pususelfiestä tuli rauhan symboli somessa

Juutalais-islamilainen pariskunta latasi suutelukuvansa nettiin vastustaakseen juutalaisten ja arabien vastakkainasettelua. Juutalaisen Israelin ja islamististen arabien välinen konflikti on jatkunut jo vuosikymmeniä.

Huulipunapusu // Kuva: Yle Areena

Pariskunnan sosiaaliseen mediaan postittamasta pususelfiestä on tullut viraalihitti. Amerikan libanonilainen nainen ja hänen juutalainen poikaystävänsä lähettivät kuvan Facebookiin ja Twitteriin, jossa he suutelevat "juutalaiset ja arabit eivät suostu olemaan vihollisia" -viestin kera.

Kuva on kerännyt tuhansia jakoja ja innostanut myös monia osoittamaan tukensa juutalaisten ja islamistien sovulliselle yhteiselolle Lähi-idässä.

Pusuttelukuvia ja tukiviestejä sataa edelleen Jews & Arabs refuse to be enemies -Facebook-sivulle ja muualle sosiaaliseen mediaan samannimisellä aihetunnisteella.

Niin kutsuttu Arabien-Israelin konflikti alkoi vuonna 1947 Israelin ja useiden arabivaltioiden perustamisen jälkeen. Konflikti on monisyinen ja siihen liittyy useita eri tekijöitä, kuten uskonto, niukat vesivarat ja viljelysmaat.

Tässä pariskunnan alkuperäinen pususelfie:

Suudelmaa ja viestiä seurasi lukematon määrä vastaavanlaisia rauhanomaista yhteiseloa kaipaavien tukikuvia:

Lähteet: New York Magazine, Facebook, Twitter, Yle Uutiset