Hyppää pääsisältöön

Protestiliike ryhtyi oikeustoimiin Twitter-tilin takia

Occupy Wall Street -protestiliikkeen jäsenet ovat riitaantuneet Twitter-tilin takia.

Occupy Wall Street -liikkeen alusta tuli hiljattain kuluneeksi kolme vuotta. // Kuva: EPA / JUSTIN LANE

Kapitalismia ja kieroutunutta talouspolitiikkaa vastustava protestiliike Occupy Wall Street hiipui jo yli kaksi vuotta sitten, mutta sen jäsenet riitelevät edelleen Twitter-tilin vuoksi. Joukko mielenosoittajia on haastanut yhden kollegoistaan, Justin Wedesin oikeuteen, koska hän otti protestiliikkeen Twitter-tilin omaan haltuunsa.

Joukko mielenosoittajia on tehnyt oikeuskanteen, jossa vaaditaan jopa 500 000 dollarin korvauksia Twitter-tilin omimisesta. Kanteen tehneiden mukaan tilillä oli tarkoitus kertoa protestin etenemisestä yhteisesti, ei vain yhden henkilön nimissä.

Vastamainontaan erikoistunut Adbusters Magazine loi Twitter-tilin mielenosoittajien yhteiskäyttöön, mutta Wedes vaihtoi tilin salasanan, että kukaan muu ei pääsisi tiliin käsiksi.

Oikeusjutun nostaneiden protestoijien mielestä Wedesin tviittailu oli "yksipuolista ja häpeilemätöntä itsensä mainostamista".

Occupy Wall Street protestiliike syntyi Yhdysvalloissa vuonna 2011. Sen tarkoituksena oli vastustaa maan yksipuolista talouspolitiikkaa. Mielenosoittajat majoittautuivat muun muassa telttoihin New Yorkin Wall Streetille.

Lähteet: New York Observer