Hyppää pääsisältöön

Poliisi: Provinssirock 2012 edellisvuosia rauhallisempi

Vaikka Provinssirock houkuttelee joka vuosi kymmeniä tuhansia kävijöitä, sujui viikonloppu Seinäjoella edellisvuosia rauhallisemmin.

Kuvan festarikansa ei häiriköinyt Seinäjoella viikonloppuna (ehkä). // Kuva: Tomi Mikola

Yleisimpiä rikosnimikkeita kolmipäiväisten festareiden aikana olivat pienet huumausainerikokset, rattijuopumukset sekä pikkunahinat, kertoo Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri.

- Tavallisesta viikonlopusta festivaalit eroavat eniten siinä, että läpi vuorokauden on hälinää. Kaikki irrotettavat voimavarat ja poliisit olivat töissä Provinssirockin aikaan, Uusi-Kakkuri valaisee.

Tänä vuonna festivaalikansan valvomista haittasi myös epätavallisen suuri määrä hälytyksiä Seinäjoen ulkopuolella. Täysin festareihin liittymättömät tilanteet olivat kuitenkin lopulta varsin pieni häiriötekijä viikonlopun aikana.

- Tänä vuonna festariväkeä arvioimme käyneen noin 65 000, mikä on selvästi vähemmän kuin viime vuoden ennätysluku. Myös häiriöitä oli vähemmän ja festivaalit olivat yleisesti rauhallisemmat, Uusi-Kakkuri pohtii ja toteaa kävijä- ja häiriömäärien korreloivan keskenään.

Myös viikonloppuliikenne sujui Seinäjoella edellisvuosia paremmin, eikä kunnon ruuhkahemmettiä koettu. Tämä helpotti niin festarikansan liikkumista, kuin poliisin työskentelyä.

- Loppupeleissä Provinssirockin aikaan työnteko ei kuitenkaan hirveästi eroa normaaleista viikonlopuista. Rutiinilla mennään, Uusi-Kakkuri kommentoi festaripollaroinnin mielekkyyttä.

Lähteet: YleX