Hyppää pääsisältöön

Pete Parkkonen kertoo päivätyöstään: Jotenkin pitää saada kinkkua leivän päälle

Muusikko Pete Parkkosen päivätyö vie hänet lavan taakse.

Pete Parkkonen YleX Aamun vieraana // Kuva: Alma Hätönen

Ensi viikolla ensimmäisen suomenkielisen albuminsa julkaiseva Pete Parkkonen rakensi lavoja muille artisteille keikkataukonsa aikana. Parkkonen työskenteli muun muassa Ruisrockissa, Rock The Beachissa ja Hartwall Arenalla.

- Se on toinen puoli tästä alasta. Nyt olin vain lavan takana töissä. Siitä ei makseta kuukausipalkkaa, kun kirjoittaa kotona biisejä. Olisi tietysti hienoa, jos maksettaisi. Piti siis keksiä jotain palkkatöitä ja menin tapahtumarakennusalalle, Parkkonen kertoo YleX:n Viikon albumi -haastattelussa.

Päivätöissään Parkkonen huomasi, kuinka paljon työtä lavan rakentamiseen tarvitaan.

- Lavan rakentamiseen ja purkamiseen menee noin 30 tuntia, plus äänentoisto ja valot. Siihen mahtuu aika monta työtuntia, että yksi artisti pääsee tunniksi esiintymään, laulaja kertoo.

Parkkonen jatkaa hommia edelleen oman aikataulunsa mukaan. Tv:stä tuttu rokkari ei ole kohdannut piikittelyä muiden lavakäsien keskuudessa.

- Jatkan vieläkin niitä hommia. Se on mukavaa ja jostakin pitää saada kinkkua leivän päälle. Ei ole tullut vinoilua vastaan, mutta joskus tulee pitkiä katseita, Parkkonen päättää.

Pete Parkkosen omaa nimeä kantava pitkäsoitto soi ensi viikolla YleX:n Viikon albumina.

Lue myös: Mitä ihmettä? Pete Parkkonen sanoi The Soundsille ei

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu