Hyppää pääsisältöön

Filmitähti: Raiskaus ei anna Ruotsista oikeaa kuvaa

Ruotsin kansalaisuuteen ei kuulu seksuaalinen väkivalta.

Daniel Craig & Rooney Mara The Girl With The Dragon Tattoo -enlokuvan ensi-illassa Tukholmassa // Kuva: Petter Sandelin / X3M

Tukholma täyttyi filmitähdistä kun David Fincherin ohjaama The Girl With A Dragon Tattoo -elokuva rantautui maahan Ruotsin suurimman ensi-iltatapahtuman myötä. Sisarkanavamme X3M:n toimittaja kysyi filmin tähdiltä mitä elokuvassa nähtävä reipas väkivalta tekee Ruotsin imagolle. Tähtikaksikko Daniel Craig ja Rooney Mara hipsuttelivat varovasti aiheen ympärillä, mutta ruotsalainen leffakollega Stellan Skarsgård tarttui tiukasti hanuriin ja tokaisi värikkäästi elokuvan kohukohtauksen vaikutuksesta maan markkinointiin.

- En minä henkilökohtaisesti tunne ketään anaaliraiskattua. Vaikeahan sitä on varmasti uskoa, mutta niin vain on. Minuakaan ei ole koskaan anaaliraiskattu.

Skarsgård kertoo pyrkivänsä mainitsemaan kansainvälistä markkinointia tehdessään, että Ruotsi on maana paljon muutakin kuin mitä elokuva antaa ymmärtää. Kaikki kansalaiset siis eivät päädy kokemaan elokuvan tapahtumia henkilökohtaisessa elämässään.

Miehet, jotka vihaavat naisia -kirjaan perustuva filmatisointi kuvattiin hieman poikkeuksellisesti Hollywoodin studioiden sijasta Ruotsissa. Sen Suomen ensi-ilta on 21.12.

KATSO MYÖS:
Kuvia Tukholman ensi-illasta!

Lähteet: Radio X3M