Hyppää pääsisältöön

Perintö-iPad saattaa osoittautua käyttökelvottomaksi

Brittimiehet saivat menehtyneeltä äidiltään perinnöksi iPadin, mutta laite on käyttökelvoton, koska siitä ei pystytä poistamaan lukituksia.

Apple // Kuva: EPA/ANDY RAIN

Siinä, missä Applen lukitukset pelastavat pitkäkyntisten uhriksi joutuneet, saattaa niistä kehkeytyä ongelmia laitteita periville. Brittiveljekset saivat äidiltään perinnöksi iPadin, jonka tämä oli ostanut parisen vuotta sitten - laite on vain osoittautunut käyttökelvottomaksi, sillä lukituksia ei saa poistettua.

Testamentissaan Anthea Grant jätti koko omaisuutensa viidelle pojalleen, ja veljekset päättivät keskenään, että veljistä vanhin saa iPadin. Kun Patrick ja Josh Grant yrittivät ottaa iPadia käyttöön, osoittautui lukitusten poistaminen haasteelliseksi. Apple kehaisee tietoturvaperiaatteidensa olevan varsin tiukat, jotta Applen laitteita varastaneet eivät pääsisi laitteisiin ja Applen käyttäjätileille tallennettuihin tietoihin käsiksi.

Omaiset ovat esittäneet Applelle Anthea Grantin kuolintodistuksen, sekä tämän testamentin, mutta yrityksen tietoturvaperiaate lienee läpäisemätön. Nyt yritys on kertonut, että veljesten kuuluisi hankkia oikeuden määräys saadakseen heidän edesmenneen äitinsä Apple-tilien tunnukset haltuunsa yritykseltä.

- Oikeuden määräys olisi hankittava asianajajien avustuksella, ja he veloittavat satoja euroja tunnilta, joten se tuntuisi hieman järjettömältä, Josh Grant kertoo BBC:n haastattelussa.

Applen tietoturva on suunniteltu siten, ettei Applen tuotetta käyttävän iCloud tai iTunes -tileille pääse ilman oikeita käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Näin yritys suojaa tileille kertyneet henkilökohtaiset tiedostot, viestit ja kuvat.

- Saatamme käyttää iPadia koristeena. Pidän Applen tuotteista ja heidän tietosuojaperiaatteensa ovat loistavia, mutta me olemme antaneet heille mielestäni jo tarpeeksi todistusaineistoa saadaksemme äitimme tunnukset, Josh Grant sanoo.

Lähteet: BBC News