Hyppää pääsisältöön

Peliala huolissaan - onko tämä viimeinen konsolisukupolvi?

Los Angelesisssa järjestettävillä E3-messuilla konsolipelit ovat edelleen iso juttu. Silti peliala on huolissaan konsolien säilyvyydestä, raportoi paikalla oleva Kuningaskuluttajan Panu Vatanen YleX:lle.

Battlefield 4 E3-messuilla Los Angelesissa // Kuva: Michael Nelson / EPA

Vaikka pelialan suurimpiin messuihin lukeutuva E3-tapahtuma alkaa Los Angelesissa virallisesti vasta huomenna, on Ylen Kuningaskuluttajan toimittaja Panu Vatanen ehtinyt jo tutustua muun muassa Electronic Artsin, Microsoftin ja Sonyn konsolipelitarjontaan.

- Mullistavimmat konsoliuutuudet ovat ehdottomasti Xbox One ja Sony Playstation 4. Xbox Onen peligrafiikka on huikean näköistä. Varsinkin parin vuoden päästä kun pelinkehittäjät alkavat uusien konsolien toimintaa paremmin ymmärtää, grafiikka tulee näyttämään paljon, paljon paremmalta, Vatanen raportoi YleX Aamun lähetyksessä.

Merkittävimpinä peliuutuuksina Vatanen luettelee uusimman Metal Gear Solidin sekä Assassin's Creed 4 Black Flagin. Myös kotimaiset Remedyn Quantum Break ja Red Lynxin Trials ovat olleet esillä messuilla.

- Battlefield 4 ei minuun oikein iskenyt. Koko ajan mennään nopeammin ja nopeammin ja adrenaliinia virtaa. En tiedä onko se hyvä.

Vaikka messujen selvästi suurin juttu on konsolit, pelialalla ollaan huolissaan mobiilipelien syrjäyttävän kokonaan konsolipelit.

- Mobiili- ja tablettipelit ovat lisääntyneet hirveätä vauhtia, ja nekin ovat suuressa osassa täällä messuilla. Nythän peliala on huolestunut, tulevatko konsolit säilymään. Onko tämä viimeinen konsolipelisukupolvi?

Seuraa Vatasen raportointia E3-messuilta Kuningaskuluttajan nettisivuilta sekä Twitterissä hashtagilla #E3ExpoFI.

Lähteet: YleX Aamu