Hyppää pääsisältöön

Parasta Ennen! -juontaja toivoo Itämerelle häitä ja erikoisia asuja

YleX nostaa 20. maaliskuuta ankkurinsa Pasilasta ja suuntaa Tallinkilla kohti Tallinnaa. Matti Airaksinen valmistautuu Parasta Ennen! Itämerellä -tapahtumaan pelonsekaisin tuntein, vaikka tiettyjä odotuksia ysärijyystökuninkaalla on.

Matti Airaksinen Parasta ennen! -disco YleXPop-klubilla Seinäjoen Rytmikorjaamolla 8.2.2013 // Kuva: Maria Rautio

Parasta Ennen! -ohjelman juontaja muistelee edellisen YleXPop-klubin Itämerellä olleen sen verran vaativa, että konkariakin pelottaa. Matti Airaksinen ja Dj Orion uhosivat tuolloin soittavansa niin pitkään kuin suinkin on mahdollista.

- Odotan reissua pelonsekaisin fiiliksin, koska viime kerralla oli niin törkeetä ja meni niin pitkään. Uhottiin Dj Orionin kanssa, että soitamme pidempään kuin jengi jaksaa bailata. Se ei mennytkään niin. Aloin varttia vaille kuusi näkemään pieniä menninkäisiä ja kansa oli vielä diskoamassa. Minua pelottaa, Matti Airaksinen kommentoi.

Airaksinen sanoo Dj Orionin olevan hänen turvaverkkonsa, sillä kollega jaksaa juhlia aamuun asti.

- Dj Orion on lepakko, joten hän pystyy jatkamaan kellon ympäri. Minä en kykene. Myönnän heikkouteni. Jonkun on kuitenkin kyettävä ja tässä DJ Orion pelastaa minut.

"Kehotan ehdottomasti pukeutumaan – jos joskus, niin nyt"

Edellistä Itämerellä juhlittua Parasta Ennen! -YleXPop-klubia on vaikea peitota. Tuolloin laiva oli täynnä juhlakansaa, joka oli tietenkin pukeutunut teemaan sopivasti. Matti Airaksinen toivoo, että tällä kertaa nähtäisiin myös käsittämättömiä asukokonaisuuksia.

- Tosin sitä jätkää, joka oli kynäruiskulla maalannut minun lärvini pikkutakkinsa selkään, on vaikea lyödä paremmaksi – saa yrittää kyllä. Toivon paikalle paljon väkeä, oikeaa asennetta, eikä ylikuntoa. Kehotan ehdottomasti pukeutumaan erikoisesti – jos joskus, niin nyt.

Rauhaa ja rakkautta julistava ysärikuningas toivoo, ettei tappelutilanteita tarvitsisi laivalla todistaa. Sen sijaan Airaksinen toivoisi Parasta Ennen! -häitä.

- Parasta Ennen! -kosinnat ja lapset on jo nähtyjä juttuja. Parisuhteiden näkökulmasta häät voisivat olla kova juttu. Unohdetaan ne kosinnat ja järjestetään häät siellä. Jos joku raahaa papin tai siviilitoimenhenkilön paikalle, niin juhlitaan häitä.

YleXPop-klubi järjestetään Itämerellä 20.-21. maaliskuuta. Lippuja voi kysellä Tallinkilta, mikäli niitä vielä on.

Lue myös: YleXPop-klubi seilaa jälleen Itämerellä maaliskuussa

Lähteet: YleX