Hyppää pääsisältöön

Paola Suhonen Tokion muotiviikoille: mallistossa Martti Syrjä -neule

Ivana Helsinki -vaatemerkin perustaja Paola Suhonen kävi YleX Aamun Ilen ja Matin vieraana. Keskustelu eteni Suhosen uuteen mallistoon, jota hän lähtee esittelemään eri maiden muotiviikoille.

Paola Suhonen

Vaatesuunnittelija, muotoilija, yrittäjä ja elokuvantekijä Paola Suhosen uusi vaatemallisto on nimeltään Provinssi -87. Teema perustuu Suhosen omaan kasarimenneisyyteen.

- Provinssirock oli ensimmäinen festari, johon teininä liftasin, Suhonen kertoo YleX:lle.

Vuoden 1987 Provinssirockissa esiintyi muun muassa Eppu Normaali. Provinssi -87 -mallistosta löytyy naisten neulepaita, jossa komeilee Eppu Normaalin solisti Martti Syrjän naama.

Suhonen matkaa esittelemään uutta vaatemallistoaan seuraavaksi Tokion muotiviikoille. Hän uskoo, että ihmiset eivät vieroksu uutta mallistoa.

- Fiilis nuoruudesta on globaali. Esimerkiksi Syrjä näyttää neuleen kuvassa rokki-idolilta, legendalta, Suhonen sanoo.

Vaatesuunnittelijalle muotiviikot ovat mallistonsesongin kohokohtia. Vaikka ulospäin muotiviikot vaikuttavat olevan täynnä glamouria, vaatesuunnittelijalle viikko on työntäyteinen.

- Ei sinne voi mennä samppanjaa juomaan. Olen muotiviikolla vastuussa parhaimmillaan paristakymmenestä mallitytöstä. Lisäksi olen ollut näytösten aikana DJ:nä pyörittämässä levyjä, Suhonen kertoo.

Suhonen kertoo livemusiikin olevan parasta mahdollista musiikkia catwalkille.

- Toisaalta New Yorkin muotiviikoilla meillä oli seiloriteemainen näytös, niin soitimme suomalaisia klassisia iskelmiä, Suhonen paljastaa.

Kuuntele Paola Suhosen haastattelu alta

Lue myös:

Suomalainen muotibrändi lanseeraa mallistonsa somessa

Paola Suhonen ehdolla parhaaksi elokuvaajaksi kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla

Lähteet: YleX Aamu