Hyppää pääsisältöön

Panic! At The Disco käänsi protestin hyväntekeväisyydeksi

Panic! At The Disco on lahjoittanut rahaa hyväntekeväisyyteen kirkon protestin vuoksi.

Panic! At the disco

Panic! At The Disco on tempaissut lahjoittamalla rahaa sitä protestoineelle Westboron baptistikirkolle. Kirkko on protestoinut bändiä vastaan, koska laulaja Brendon Urie on kertonut olevansa biseksuaali. Westboron baptistikirkko on tunnettu jyrkistä näkemyksistään homoudesta.

Kirkko tiedotti Twitterissä, että Panic! At The Discon Kansas Cityn keikalle kerääntyy mielenosoittajien joukko. Bändi vastasi kirkolle kirjoittamalla viestin, että he lahjoittavat 20 dollaria jokaista mielenosoittajaa kohden hyväntekeväisyyteen.

Paikalle päätyi kuitenkin vain 13 mielenosoittajaa, joten bändi päätti suoraan lahjoittaa 1000 dollaria seksuaalista tasavertaisuutta edistävälle järjestölle. Panic! At The Disco päätti kuitenkin kasvattaa hyväntekeväisyyspottia lahjoittamalla 5 prosenttia oheistuotteidensa myynnistä.

Kirkko tiedotti vuonna 2000 tekevänsä matkan Suomeen polttamaan maan lippu. Syynä lipun polttoon oli väite, jonka mukaan silloinen presidentti Tarja Halonen olisi lesbo. Lipunpolttonäytöstä ei kuitenkaan järjestetty. Kirkko vastustaa myös pop-tähti Katy Perryä.

Lähteet: Daily Star, Twitter, Pride Source