Hyppää pääsisältöön

Pää Kii -kitaristi: Saa nähdä, jatkanko yhtyeessä

YleX:n Viikon albumina soi Damn Seagullsin paluulevy Let It Shine. Yhtyeen nokkamies Lauri Eloranta on tuttu myös Pää Kii -yhtyeestä.

Damn Seagullsin Lauri Eloranta // Kuva: Juhani Kenttämaa / YleX

Sielukasta rockia vuodesta 1997 asti soittanut Damn Seagulls on palannut takaisin keikkalavoille uuden musiikin kera. Kokenut kuusikko telakoitui vuosikymmenen vaihteessa ja haki inspiraatiota uuteen tulemiseen useamman vuoden ajan. Tauon aikana yhtyeen nokkamies Lauri Eloranta soitti kitaraa Suomen suosituimmassa punkbändissä, Pää Kii -yhtyeessä.

- Se oli siisti kokemus. Olen ollut niin naimisissa yhden bändin kanssa. Ajattelin, ettei ole edes mitään toista bändiä, mistä voisi löytää sellaisen bändihengen, Eloranta kertoo YleX:n Viikon albumi -haastattelussa.

Yhteistyö avarsi muusikon ajatuksia, mutta oma bändi ei unohtunut missään vaiheessa.

- Oli tosi kiva huomata, että se juttu toimi ja meillä oli hauskaa yhdessä. Oli vapauttava tunne, että voin tehdä musiikkia myös toisten kanssa. Se ei kuitenkaan vähentänyt oman bändin arvoa.

Pää Kii -yhtyeen tulevaisuus on monien mielestä sekava. Bändi on tiedottanut lopettavansa jo moneen kertaan, mutta pyörtänyt puheensa yhtä usein, kun veri on vetänyt keikoille. Damn Seagullsin nokkamies Lauri Eloranta aikoo jatkaa punkretkueen matkassa ainakin tämän kesän ajan, mutta muuten tulevaisuus on avoin.

- Saa nähdä, jatkanko yhtyeessä. Haluan nyt keskittyä tähän omaan hommaan. Olen sanonut suoraan jätkille, että ymmärrän, jos he haluavat jatkaa jonkun toisen kanssa. Olisi kuitenkin siistiä tehdä joskus toinen levy ja yritän päästä kaikille kesäkeikoille mukaan. Siinä bändissä löytyy hyviä soittajia ilman minuakin ja jengi on kuitenkin niin sekaisin, ettei kukaan edes huomaa mitään, Eloranta sanoo.

Kuuntele Let It Shine -albumi ennakkoon alta.

Kuuntele lisää Laurin kertomuksia Damn Seagullsin albumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuoroissa.

Lue myös: Pää ei pysykään kii - punksuosikki jatkaa uudella kokoonpanolla

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu