Hyppää pääsisältöön

Oululainen The Scenes: Vihaamme nykybändejä

Oulusta maailmalle ponnistanut The Scenes kritisoi nykypäivän musiikkimaailman meininkiä.

The Scenes // Kuva: The Scenes

Vuonna 2009 perustetun oululaisen The Scenes-yhtyeen jäsenet kertovat pohtineensa, mihin rokki on kadonnut. Nykypäivän musiikki ei yhtyeen jäseniä kiinnosta, vaan nykymusiikki tuntuu kosiskelulta ja mielistelyltä.

- Ihmiset tekevät musiikkia vaan sen takia, että he saisivat paljon faneja. He pukeutuvat tietyllä tavalla ja tekevät tietyn tyyppisiä musiikkivideoita. Heillä on myös tietyn tyyppiset hiukset ja sanoitukset. Bändit ovat kuin suoraan vaatekatalogin keskiaukeamalta, yhtyeen kitaristi Miki Liukkonen tuumaa Yle Uutisten haastattelussa.

Liukkonen kertoo, että The Scenesin jäsenet kokevat varsin voimakkaita tunteita nykybändejä kohtaan.

- Me ollaan aina vihattu nykybändejä tosi intensiivisesti. Me ei oikeastaan tykätä mistään, mitä nykyään tapahtuu, Liukkonen sanoo.

- Eilen kun olin baarissa, niin mietin, että mihin rock ’n ’ roll on kadonnut? Sehän on kuollut ihan täysin. Ei sitä oikeastaan löydy mistään, yhtyeen laulaja Konsta Koivisto miettii.

The Scenes on ehtinyt lyhyehkön historiansa aikana herättämään kiinnostusta Suomen rajojen ulkopuolella. Bändi keikkailee toukokuun aikana Isossa-Britanniassa, jossa oululaiset nousevat lavalle yhteensä yli kymmenen kertaa.

Lähteet: Yle Uutiset