Hyppää pääsisältöön

Opetusvirasto kommentoi koulujen Bieber-vapaapäivää: Vain kaupunkilegendaa

Huhujen mukaan monet suomalaiskoulut olisivat antaneet Bieber-faneille huomisen perjantain vapaaksi, jotta nämä pääsisivät Kaisaniemen etkoille ja Bieberin keikalle ajoissa. Helsingin kaupungin opetusvirastolle ja koulujen rehtoreille tämä tuli yllätyksenä.

Justin Bieber Meksikossa 2012 // Kuva: EPA/MARIO GUZMAN

Muun muassa Stara uutisoi tänään suomalaiskoulujen antaneen oppilaille vapaapäivän huomisen perjantain 26. huhtikuuta järjestettävän Justin Bieber -konsertin ja sitä edeltävän Welcome to Finland Justin Bieber -tapahtuman vuoksi. Helsingin kaupungin opetusviraston mukaan kyseessä on vain kaupunkilegenda.

- Ei ainakaan helsinkiläiset koulut ole mukana tällaisessa. Olen yllättynyt tästä. Tiedustelin asiaa myös muutamalta rehtorilta, joista kukaan ei ollut kuullutkaan tällaisesta, Helsingin kaupungin opetusviraston perusopetuslinjan suunnittelija Leila Lehto kertoo YleX:lle.

Helsingin suurimpiin peruskouluihin lukeutuva Porolahden peruskoulun rehtori Markku Keijosen koulussa ei ole vapaata Bieberiä varten anottu.

- Mielestäni ei ole perusteltua antaa Justin Bieberin takia vapaapäivää. Rehtori ei myöskään voi yksinään päättää tällaisista vapaapäivistä, vaan johtokunnan pitää hyväksyä se, Keijonen selvittää.

Fanit saaneet yksittäisiä vapautuksia koulusta

Oppilaat voivat anoa yksittäisiä vapaapäiviä huoltajansa pyynnöstä.

- Oppilaan huoltajan pitää anoa vapaapäivät kirjallisesti opettajalta. Vapaapäivä voidaan myös pitää, mutta sillion pitää tehdä tunteja sisään etukäteen, Lehto kertoo.

Lehto huomauttaa, että nuoret ovat kekseliäitä päästäkseen Bieber-päivän viettoon. Justin Bieberin suomalaisen Facebook-fanisivuston seinällä lähes parisataa Bieber-fania kommentoi koulusta vapautumista.

- Luokanvalvoja antoi vapaata, koska hän päästää omatkin lapsensa sinne, Jutta kertoo.

- Opettaja antoi vapaaksi, mutta joudun korvaamaan tunteja perjantaista eri päivinä. Mutta ei se mua haittaa, Sanna taas kommentoi.

YleX on mukana levy-yhtiö Universalin kanssa historiallisissa keikkaetkoissa. Maksuton Welcome to Finland Justin Bieber -tapahtuma Helsingin Kaisaniemen puistossa 26.4. kello 12-15. Tapahtumassa esiintyvät Robin, Mikael Gabriel, Krista Siegfrids, Jontte Valosaari ja Diandra.

Lähteet: YleX