Hyppää pääsisältöön

Olympiastadionilla ei esiinny maailman tähtiä tänä kesänä – 90-luvun suosikit nähdään festareilla

Viime vuosina kansainvälisten artistien keikkoja on ollut Suomessa runsaasti ja stadionkonserttejakin yksi tai kaksi kesässä. Tänä kesänä ulkomaisten artistien stadionkeikkoja ei ole yhtään.

The Offspring esiintyy Ruisrockissa

Toukokuussa Helsinki areenassa on jopa ruuhkaa, kun siellä esiintyvät Robbie Williams, Nine Inch Nails, Justin Timberlake, Peter Garbriel ja Aerosmith. 1. kesäkuuta puolestaan lavan valtaa Miley Cyrus. Myöhemmin kesällä ei kuitenkaan nähdä suurempia maailmantähtien keikkoja, kertoo Yle Uutiset.

- Monet tulevat esiintymään Suomeen tänä kesänä melko aikaisin. Sen takia olemme sisätiloissa. Osa esityksistä on myös suunniteltu sisätiloihin. Meillä on vähemmän ulkoilmatapahtumia tänä kesänä, kertoo konserttijärjestäjä Live Nation Finlandin pääpromoottori Scott Lavender.

Olympiastadionilla edellisen kerran ulkomaista artistia ei esiintynyt vuonna 2006.

- Isoimmat bändit eivät ole julkaisseet levyjä tänä vuonna, eivätkä ole siksi kiertueilla. Meillä on isompia nimiä festivaaleilla, mutta stadionkonsetteihin ei ole saatavilla mitään Suomeen tänä vuonna, sanoo Lavender.

Keikkakesästä 2015 on tulossa tätä vuotta vilkkaampi. Esimerkiksi Olympiastadionille on luvassa konserttikäyttöä ennen remontin alkamista vuonna 2016.

- Ensi vuodesta näyttäisi tulevan keikkarintamalla tätä vuotta parempi, Lavender kertoo.

Useimmilla kesäfestareilla vetonauloina ovat 90-luvun suosikit

Provinssirockissa esiintyy The Prodigy, Ruisrockissa Offspring ja Suede sekä Ilosaarirockissa Portishead. Pori Jazzeilla nähdään vanhoja konkareita kuten Bob Dylan ja Pet Shop Boys. Pori Jazzien toimitusjohtaja Juha Miikkulaisen mukaan esiintyjistä on jouduttu kilpailemaan entistä kovemmin eurooppalaisten festivaalien kanssa. Keski-Eurooppaan on tullut viime vuosina lisää festivaaleja samaan ajankohtaan.

- Jo alkusyksystä saimme viestiä, että päänimien kiinnityksen suhteen joutuu tekemään paljon töitä. Tuolla Euroopassa on monia festivaaleja, joiden kanssa kilpailemme samoista nimistä, joten ihan perustellusti voi väittää, että kilpailu on kireää, Miikkulainen sanoo.

Lue koko juttu: Konserttikesä edellisiä vuosia vaisumpi - ei yhtään ulkomaisen artistin stadionkonserttia

Lähteet: Yle Uutiset