Olympiamitalisti Antti Ruuskanen: Nimesin keihääni Dianaksi

14.9.2012 klo 10:40 | Tuomas | Kommentit (1)

Antti Ruuskanen innostui keihäänheitosta 4-vuotiaana.

Lontoossa olympiapronssia viime kesänä voittanut keihäänheittäjä Antti Ruuskanen vieraili YleX Aamussa. Ruuskanen päättää menestyksekkään kautensa huomenna Parikkalaan Harjulinnan Ruskakilpailuihin.

- Yritetään heittää yli 80 metriä ja voittaa se kilpailu. Sitten hyvillä mielin voi lähteä tästä niin sanotusti loman viettoon, Ruuskanen sanoi.

Ruuskanen kertoi, ettei hänellä ole erityisiä lomasuunnitelmia.

- Tyttökaverin kanssa joku lomareissu tehhään. Huumorimielessä tuli sille sanottua, että hirvipassiin mennään. En tiedä, onko se sitten haluttu reissu, hän nauroi.

YleX Aamun juontajia kiinnosti erityisesti, millaista Ruuskasella oli Lontoon olympialaisissa.

He kysyivät, juttelevatko keihäänheittäjät keskenään kilpailun aikana. Sehän olisi kuitenkin käytännössä mahdollista, sillä heittäjät valmistautuvat suorituksiinsa niin pienellä alueella.

- Ei siinä kyllä voi mitään jutella. Ei siinä tule seurattua edes muita lajeja: "Oho, tuossa on 110 metrin aidat, että ruvetaan niitä nyt kahtomaan, kun on tällaiset ykköspaikat tässä." Ainakin omalla kohdalla tulee keskityttyä omaan suoritukseen, Ruuskanen selitti.

Olympialaisista Ruuskasen mieleen on jäänyt etenkin äänekäs yleisö.

- Olin just toisen kierroksen heittänyt ja rupesin pukee vaatteita päälle. Ruuskasen pojankin piti laittaa sormet korviin, ettei kuulo häviä.

Mutta milloin Ruuskanen tajusi olevansa lahjakas keihäänheittäjä?

- Olin neljä, kun oli Soulin olympialaiset, joista Tapio Korjus veti kultaa. Minä siitä nousin, jätin pikkuautot lattialle ja lähdin nykimään keppiä jostain puskasta. Tajusin, että mullahan on jotain saumoja tähän, kun mua kuusi vuotta vanhempi veli ei myöhemmin enää pärjännyt mulle.

YleX Aamun juontajat kysyivät myös, nimeävätkö heittäjät keihäitään.

- Kun olin 15-vuotias, mulla oli pinkki keihäs. Diana oli sen nimi, Ruuskanen tunnusti.

Kommentointi

Kommentit (1)

Mahto se Diana olla munkin kädessä joskus... :)

>im4S 14.09.2012, 12:30
Muualla Yle.fi:ssä