Hyppää pääsisältöön

Olavi Uusivirta Marjatta-gatesta: En nosta kunnianloukkaussyytettä

Olavi Uusivirran Reeperbahn-kappale on nimetty Hampurin punaisten lyhtyjen alueen mukaan, mutta siinä ei puhuta prostituutiosta. Artisti ei aio vaatia Rätyä tilille välispiikkien vääristelemisestä.

Olavi Uusivirta Ruisrockissa 2014 // Kuva: Tomi Mikola

Olavi Uusivirran Reeperbahn-kappaleessa kaivataan pois pikkupaikkakunnalta sinne jonnekin, missä tapahtuu. Biisin välispiikit hämmensivät Ilosaarirockissa vieraillutta kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettua Marjatta Rätyä, joka kuvitteli Uusivirran ”Ei tämä voi olla totta” – miesten festarisuukottelusta nousi kohu.

Räty kirjoitti aiheesta kärkkään mielipidekirjoituksen ja vääristeli Uusivirran puheita julkisesti. Artisti ei kuitenkaan harkitse kunnianloukkaussyytteen nostamista.

- Totta kai jossain vaiheessa tulee se piste, että jos todella radikaalisi vääristellään ja laitetaan sanoja toisen suuhun, se teoriassa voisi lähennelläkin sellaista, mutta en ole harkinnut tässä tapauksessa. Se ei ole mua sillä tavalla satuttanut, Uusivirta sanoo YleX:lle.

Uusivirta ei usko, että asian virallinen käsitteleminen johtaisi mihinkään rakentavaan. Laulaja pitää absurdina sitä, että Rädyn mielipidekirjoitukseen tartuttiin niin voimakkaasti.

- Se miten valtava kohu tästä mitättömästä aiheesta on saatu aikaiseksi osoittaa, että Suomen kansan suuri enemmistö kannattaa mahdollisuutta rakastaa vapaasti ketä haluaa, Uusivirta sanoo.

Lähteet: YleX