Hyppää pääsisältöön

Nuoret siirtyvät Facebookista Instagramiin

Nuoret kaikkoavat Facebookista, sillä heidän vanhempansa ovat liittyneet sen jäseniksi, käy ilmi Järvenpään Koivusaaren koulun oppilaiden selvityksestä. Ylen uutisluokkalaiset listasivat eri sosiaalisten medioiden hyviä ja huonoja puolia sekä kysyi nuorilta, miksi he käyttävät sosiaalisia medioita.

Facebook sydänsuru // Kuva: YleX / JP Panttila

Sosiaalisten medioiden suosio vaihtelee jatkuvasti. Vuosi sitten suurin osa nuorista käytti Facebookia, mutta nykyään Instagram ja Ask.fm ovat suositumpia, kertoo Yle Uutiset.

Esimerkiksi Facebookin suosio perustuu muun muassa siihen, että sillä on paljon käyttäjiä maailmanlaajuisesti. Nuoria kuitenkin kiinnostaa Facebook yhä vähemmän, joten käyttäjien keski- ikä on nousussa. Syy suosion laskuun on se, että useamman nuoren vanhemmat liittyvät mukaan, jonka takia nuorten kiinnostus lopahtaa. Instagramin suosio on nousussa, koska juurikin nuoret käyttäjät siirtyvät Facebookista Instagramiin.

Eri medioita käytetään muun muassa yhteyden pitoon kavereiden kanssa ja osalle nuorista on tullut älypuhelinriippuvuutta sosiaalisten medioiden takia.

Kysyimme Järvenpään Koivusaaren koulun oppilailta mitä sosiaalisia medioita he käyttävät ja miksi. Kyselyssä selvästi käytetyimmiksi medioiksi ilmenivät Facebook, Instagram ja Whatsapp, sillä nuoret kertoivat niiden olevan helppokäyttöisiä ja hyvä keino pitää yhteyttä kavereihin.

Emilia Kärki, Miika Takala, Nora Paavilainen, 7EN-luokka
Kirjoittajat ovat Ylen uutisluokkalaisia Järvenpään Koivusaaren koulusta.

Lähteet: Yle Uutiset