Hyppää pääsisältöön

Niko Helenius: Jättäydyin UMK:sta Idolsin takia

Idols-kilpailija Niko Helenius joutui jättäytymään pois Uuden Musiikin Kilpailusta Idolsin takia, koska kilpailun sääntöjen takia samaan aikaan ei voi osallistua kahteen musiikkikilpailuun. Niko avautuu vaikeasta päätöksestään YleX:lle.

Niko Heleniuksen Idols-pressikuva.

Idols-kilpailija Niko Helenius lähetti oman kappaleensa Ylen Uuden Musiikin Kilpailuun, mutta joutui jättäytymään pois kisasta, koska pääsi jatkoon Idolsissa.

- Se on sinänsä harmi, koska biisini on aika onnistunut kokonaisuus. Siinä on hyvää potkua. Toivottavasti se tulee julkaistua jossain vaiheessa. Jouduin tekemään vaikean päätöksen, koska olin Idolsissa jo niin pitkällä siinä vaiheessa, mutta mulla ei ollut hajuakaan, pääsenkö jatkoon UMK:ssa. Siksi valitsin Idolsin, Helenius perustelee.

Niko sai Idolsin ensimmäisessä live-lähetyksessä rankkaa palautetta varsinkin Idols-konkari Jone Nikulalta.

- Tuntuihan se vähän pelottavalta, mutta otan positiivisin mielin palautetta vastaan noin ammattimaiselta tuomaristolta. Pitää katsoa nauhalta tämä setti ja huomioida ne kohdat, joissa meni vähän mönkään, korjata virheet ja ottaa opiksi, Helenius kommentoi.

Niko Helenius on ollut kaikista kilpailijoista eniten julkisuudessa jo ennen Idolsia. Hänet on muun muassa nähty lehtien seurapiiripalstoilla kihlattunsa Teuvo Lomanin kanssa. Lisäksi Nikolla on bändi nimeltä Planet Fallout.

- Toivon sydämestäni, ettei aiempi julkisuuteni ole vaikuttanut tuomareiden mielipiteisiin millään tavalla. Se oli yksi syy lähteä tähän kilpailuun, että joudun omin avuin raivaamaan tieni eteenpäin. Haluan olla omana itsenäni uutena artistina messissä. Olisi kauheaa, jos tuomareiden palaute ei olisi rehellistä. Haluan saada kritiikin hyvässä ja pahassa ja oppia siitä, Helenius sanoo.

Lue myös: Diandra neuvoo Idols-kilpailijoita: Näin kappaleet kannattaa valita

Lähteet: YleX