Hyppää pääsisältöön

Netflixin jenkkitarjonta muutaman klikkauksen päässä – palvelu ei jahtaa suomalaiskikkailijoita

Facebookissa ja Twitterissä leviää linkki, jonka kautta Firefox ja Chrome -selaimille saa Netflixin tarjonnan samanlaisena kuin se Yhdysvalloissa on.

Kuvituskuva // Kuva: EPA/ROLEX DELA PENA

Media Hint -yritys aloitti hiljattain toimintansa. Kyseessä on latvialainen startup-yritys, joka tarjoaa helposti ladattavan laajennuksen, jolla pystyy kiertämään maakohtaiset rajoitukset Netflixissä yhdysvaltalaisen välityspalvelimen kautta.

Nappaamalla Media Hint -sivustolta laajennuksen selaimeen saa Netflixin tarjonnan kokonaisuudessaan katsottavakseen. Palvelussa ei tietenkään ole tekstityksiä, eikä sen käyttö ole yhtä turvallista kuin se aluerajoituksia noudattaen on.

Netflixiin yhteydessä ollut suomalaiskäyttäjä sai asiakaspalvelusta vastauksen, että välityspalvelimien käyttö ei ole suositeltavaa koska tällöin Netflix ei pysty takaamaan palvelun luotettavuutta. Välityspalvelimien käyttö ei kuitenkaan suoraan johda esimerkiksi käyttäjätunnusten poistoon palvelusta, mutta Netflixin sääntöjä rikkoessaan käyttäjälle voidaan lähettää varoitus, asiakaspalvelusta neuvottiin.

Välityspalvelimien käyttö on verkkomaailmassa verrattain yleistä, mutta Media Hint -sivusto tarjoaa palvelimen käytettäväksi tumpelollekin verkkosurffaajalle.