Hyppää pääsisältöön

Nasan video vahvistaa: maailmanloppu EI tule pian

Pelottaako, että maailma mahdollisesti loppuu perjantaina 21.12.2012? Nasan uusi video selvittää, mistä oikein on kyse - ja miksi mitään maailmanloppua ei tule.

Aurinkokaan ei koidu planeettamme kohtaloksi - ainakaan lähiaikoina! // Kuva: EPA/NASA/SDO/S. Hill

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto Nasan uuden videon tehtävänä on pistää loppu huhuille, joiden mukaan maailmanloppu koittaa ensi perjantaina, 21. joulukuuta. Why the World Didn't End Yesterday-videon mukaan kyse on alun alkujaankin väärinkäsityksestä.

Jo vuosia huhuiltu ja uutisoitu maailmanloppu käy ilmi ikiaikaisesta mayalais-"ennustuksesta". Ihmiset ympäri maailman ovat menneet tarun takia sekaisin, myyneet omaisuutensa ja rakentaneet mitä kummallisempia pelastusarkkeja tuomionpäivän tulvia varten. Nasan pätkän mukaan mayalais-raapustus on kuin onkin osittain oikeassa:

- Aivan kuten keittiösi seinällä riippuva kalenteri ei ennusta maailmanloppua joulukuun 31. päivälle, eivät mayalaisetkaan tarkoittaneet maailman päättyvän 21.12.2012, videolla todetaan. Kyse onkin vain yhden syklin - tässä tapauksessa tosin yli 5000 vuoden - päättymisestä. Ja sen jälkeen uuden alkamisesta!

Videolla käydään myös Nasan tutkijoiden johdolla läpi mahdolliset uhat, jotka avaruuden pimeydessä saattavat maatamme väijyä. Samalla todetaan, ettei yksikään asteroidi tai "vihollisplaneetta" ole palloomme lähimain iskeytymässä. Myös aurinko todetaan vaarattomaksi.

Hauskana yksityiskohtana video on nimeltään Why the World Didn't End Yesterday - Miksi maailma ei eilen loppunut - ja se kehotetaankin katsottavaksi lauantaina, päivä kohutun maailmanlopun jälkeen.

Jos et malta odottaa, katso pätkä alta (YouTube). Jos puolestaan haluat kokea hyvänolon tunteen maailman pelastumisesta vasta lauantaina, lisää tämä linkki kirjanmerkkeihisi ja katso video ensi viikonloppuna!

Lähteet: Mashable