Hyppää pääsisältöön

Nämä artistit yltävät Uuden Musiikin Kilpailun seuraavaan vaiheeseen

Kilpailuun lähetettiin yli 500 demoa, joista esiraati on valinnut 40 jatkoon.

UMK

Mukana on paljon tuttuja nimiä, kuten Tiktakin laulajana tunnettu Petra, Idolsissa kilpaillut Fatima Koroma, poikabändi XL5:n kanssa Suomen 90-luvulla valloittanut laulaja Mica sekä uutta nousua elävä Freeman Uusi Fantasia -bändin kanssa. Julkkisotsikoissa hyvin viihtyvä Martina Aitolehti on myös jatkoon päässeiden joukossa.

Muita mielenkiintoisia nimiä listalla ovat esimerkiksi Seamus, jonka debyyttilevyn ovat tuottaneet Happoradion Aki Tykki ja AH Haapasalo. Captorissa puolestaan on Sydän, sydän -bändistä tuttuja tekijöitä. Myös Jaani Peuhun johtama Iconcrash on elektrorokillaan mukana.

Uuden Musiikin Kilpailu etenee siten, että jatkoon päässeiden biisejä työstetään eteenpäin Suomen parhaimpien tuottajien kanssa. Kuuntele kaikkien jatkoon päässeiden biisit täältä.

40 parhaan joukosta lopulta 12 pääsee finaaliin, joka on Helsingin jäähallissa helmikuun lopussa. Juontajiksi Uuden Musiikin Kilpailuun on valittu YleX:n Anne Lainto ja monessa mukana ollut Joona Kortesmäki

Uuden Musiikin Kilpailuun lähetettiin 540 demoa. Esiraadissa olivat mukana mm. musiikkipäällikkö Tomi Saarinen (YleX), musiikkipäällikkö Jorma Hietamäki (Radio Suomi), ohjelmapäällikkö Anne Laine (Radio Helsinki), Music Export Finlandin Sami Häikiö ja Wallu Valpio (Hitlantis).