Hyppää pääsisältöön

Naisen iholla -kirjan kirjoittaja: Tribaalit ovat osa suomalaista tatuointihistoriaa

Jenny Belitz-Henriksson ei arvostelisi ihmistä sen perusteella, millaisia tatuointeja hänellä on. Hän puolustelee myös tribaalitatuointeja, joiden sanoo olevan osa suomalaista tatuointihistoriaa.

Jenny Belitz-Henriksson

Naisen Iholla-kirjan kirjoittaja Jenny Belitz-Henriksson vieraili YleX Iltapäivän Musiikkimessuilta kuullussa erikoislähetyksessä. Belitz-Henriksson kertoi, ettei hän arvostele tai päättele ihmisistä mitään tatuointien perusteella.

- En ikinä katsoisi arvostelevalla silmällä toisten tatuointeja, sillä ne ovat aina hyvin henkilökohtaisia ja niihin liittyy aina tarinansa. Itse en lähtisi päättelemään ihmisestä mitään tatuointien perusteella, Belitz-Henriksson sanoo.

Kirjailija, bloggaaja, toimittaja Jenny Belitz-Henrikssonin kirjoittaman Naisen iholla –kirjan tarkoituksena on ollut murtaa tatuointeihin liittyviä ennakkoluuloja. Kirja kertoo 32:n eri-ikäisen naisen tarinan tatuoinneista. Tarinaa kuvittavat kertojan oman kehon kuvat. Jenny Belitz-Henriksson kertoo tatuointeihin liittyvien ennakkoluulojen muuttuvan ja hiipuvan pikku hiljaa.

- Tatuoinnit eivät ole enää erikoinen juttu, vaan tavallinen.

Belitz-Henrikssonin mukaan omia tatuointejaan ei saisi hävetä, vaikka vuosien saatossa muodissa olevat tatuointimallit vaihtuvat.

- Mustat isot tribaalitatuoinnit ovat osa suomalaista tatuointihistoriaa, kirjailija hymyilee.

Naisen iholla -kirjaan perustava dokumentti on parhaillaan tekeillä.

- Dokkarista on tulossa todella kaunis visuaalisesti. Osa dokkarissa mukana olevista hahmoista on kirjasta ja osa hahmoista on sitten yllätyksiä, kirjailija kertoo salaperäisenä.

Lähteet: YleX Iltapäivä