Hyppää pääsisältöön

Demo kuntoon ja voit päästä esiintymään sadoille miljoonille

Jos mielit Euroviisuihin, kannattaa nähdä vaivaa biisin viimeistelyyn.

YleX:n musiikkipäällikkö, Uuden musiikin kilpailun tuomari Tomi Saarinen // Kuva: Hanne Kautto, YleX

Uuden musiikin kilpailun tuomaristossa vaikuttava Tomi Saarinen vieraili YleX Aamussa kertomassa kilpailusta. YleX:n musiikkipäällikkönäkin toimiva Saarinen kehotti kaikkia Euroviisuihin tahtovia biisinikkareita hiomaan kappaleensa mahdollisimman laadukkaaksi.

- Jos mä otan tuomaroinnin vakavasti ja käytän siihen paljon aikaa, niin toivon, että myös biisintekijät tekevät samoin, Saarinen kertoi.

UMK-tuomarin mukaan pelkkä söpö laulaja tai kiva teksti ei riitä, jos tuomaristo ei pysty hahmottamaan kokonaisuutta.

- Söpöys ei riitä. Biisin pitää olla komee ja viimeisen päälle tehty. Biisiä on vaikea laittaa jotkoon, jos joudumme jättämään hirveästi varaa potentiaalle. Lopputulos on kuitenkin se, että pitäisi esiintyä tosi isolla lavalla.

Uuden musiikin kilpailun voittaja pääsee todellakin isolle lavalle, sillä parhaan uuden kappaleen esittäjä esiintyy Suomen edustajana Euroviisuissa sadoille miljoonille katsojille. Saarisen mielestä Euroviisuissa ei kuitenkaan tarvitse olla spektaakkelimainen esitys, vaan siellä pärjää aidosti hyvällä biisillä.

- Viime vuoden voittaja Loreen on hieno esimerkki: Euroviisuissa pärjää muullakin kuin hirviömaskeilla tai mummokuorolla, Saarinen totesi.

Uuden musiikin kilpailun hakuaika päättyy 16. syyskuuta. Lisätietoa TÄÄLTÄ.