Hyppää pääsisältöön

Näin uskomattoman sattuman kautta Vadelmavene-hitti lähti lentoon

Vadelmavene-kappaleestaan tunnetuksi tullut Kasmir kertoo YleX:lle, miten hänen esikoissinkustaan tuli hitti.

Kasmir // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Kasmirin Vadelmavene on ollut yksi tämän vuoden isoimmista hiteistä. Kappale on näyttävästi esillä myös perjantaina 1. elokuuta ensi-iltaan tulleessa Inari Niemen ohjaamassa Kesäkaverit-elokuvassa. Biisi päätyi elokuvaan uskomattoman sattuman kautta, jonka myötä Kasmir sai myös levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa.

- Kävi käsittämätön yhteensattuma. Kirjoitin kappaleen viime keväänä. Sitten kävimme mun tuottajan kanssa levy-yhtiöitä läpi, että kuka haluaa julkaista biisin. Olimme Universalilla, eikä jengi ollut uskoa korviaan. Heillä oli ollut muutama viikko aiemmin tuotantoyhtiö Solar Filmsin kanssa palaveri siitä, että he tarjoaisivat musiikkia Kesäkaverit-elokuvaan.

- He sanoivat, että te ette tule ehkä uskomaan tätä, mutta ensi kesänä tulee Hankoon sijoittuva elokuva. Soitit meille tietämättäsi juuri biisin, joka kertoo Hangosta. Tämähän tulee menemään ihan varmasti siihen elokuvaan. Sitä on vaikea uskoa, mutta näin se meni. Planeetat ovat olleet linjassa monellakin tapaa, Kasmir kertoo.

Levy-yhtiön portit aukesivat, Vadelmaveneestä tuli platinaa myynyt single ja Kasmir työstää parhaillaan debyyttialbumiaan. Muusikko ei stressaa vielä debyyttialbumistaan, mutta koki erityisen kovia menestyspaineita kakkossinglensä julkaisusta.

- _Wowwowwow-_biisistä mulla oli tosi isot paineet, mutta nykyään sitä toivotaan keikoilla ja ihmiset osaavat laulaa mukana. Albumin suhteen olen luottavaisin mielin liikenteessä, Kasmir sanoo.

Kasmir esiintyy Blockfesteillä Teflon Brothersin kanssa.

Katso Vadelmavene-musavideo alta.

Lähteet: YleX