Hyppää pääsisältöön

Näin Provinssirockin juontajat tempaisevat festareilla

Näyttäviä festarivaatteita vedetään niskaan pakolla ja paitakin saattaa lähteä päältä jos yleisö niin vaatii.

Ile ja Matti

YleX Aamun Ilkka ”Ile” Uusivuori ja Matti Ylönen juontavat huomenna perjantaina starttaavan Provinssirockin YleX Stagella.Ilellä ja Matilla on jo yhteistä juontokokemusta tältä vuodelta, kun kaksikko isännöi Tampereella järjestetyn YleXPopin. Matti pitääkin Ileä varsin oivana aisaparina ja festarimiehenä.

- Ilehän on vanha konkari jo näissä asioissa, koska käsittääkseni hän on juontanut Provinssirockia 70-luvulta asti. Ile on ehkä myös Suomen paras yleisönhuudattaja.

Provinssirock on keskeinen osa monen festarikävijän kesää. Matti ennättää Provinssirockiin vasta toista kertaa, mutta miehen mukaan kyseessä on mahtava tapahtuma.

- Yksi kerta opetti jo muutama vuosi sitten, että se ei ole syyttä yksi Suomen suosituimmista kesäjuhlista.

Ile ja Matti toimivat YleX Stagen juontajina koko viikonlopun ajan. Yleensä tapahtumajuontajille tyypillistä on jonkinlainen hassuttelu, mutta miten kaksikko aikoo tempaista ja yllättää juhlakansan? Lauantaina tapahtuu, Matti lupaa.

- Meidät on pakotettu siihen, että me pukeudutaan näyttäviin mainostyylisiin vaatteisiin, joita on itse asiassa nähty jo YleX:n TV-mainoksissa. Ne on taas haettu naftaliinista ja jos se hassutteluksi lasketaan niin sitä luvataan.

Juontajapari Ilen puolesta Matti uskaltautui myös kertomaan, että tämä keventää vaatetustaan varsin helposti.

- Aina, kun näette Ileä, niin huutakaa sille: ”Paita pois!” Kyllä se ottaa sen.