Hyppää pääsisältöön

Näin Provinssirock tulee muuttumaan uuden yhteistyön myötä

Fullsteam aikoo palauttaa Provinssin entiseen loistoonsa tuoreen yhteistyön myötä.

Provinssi-yleisöä. // Kuva: Ville Koivisto

Provinssirockin saksalaisyhteistyö tuo lisää ulkomaisia tähtiä Seinäjoelle, että suomalainen ohjelmatoimisto Fullsteam Agency ja Euroopan johtava festivaalijärjestäjä saksalainen FKP Scorpio yhdistyvät. Järjestelyn myötä Fullsteamin perustaja Juha Kyyrö aloittaa FKP Scorpion Pohjois-Euroopan toiminnoista vastaavan FKP Sweden AB:n osakkaana ja toimitusjohtajana, ja Fullsteam Agencystä tulee FKP Sweden AB:n tytäryhtiö.

Samassa yhteydessä Fullsteam ja FKP Scorpio alkavat myös järjestää Provinssirock-festivaalia yhteistyössä Selmu Ry:n kanssa. Ensi kesän Provinssirockissa hyödynnetään synergiaetuja FKP Scorpion samana viikonloppuna järjestettävien tapahtumien, kuten viime vuonna lähes 60 000 päivittäistä kävijää keränneen Ruotsin suurimman festivaalin Bråvallan kanssa. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä, Fullsteamin Juha Kyyrö?

- Haluamme tehdä yhteistyössä Selmun kanssa mahdollisimman onnistuneen festarin, joka on ohjelmaltaan monipuolinen ja palveluiltaa toimiva.

Uudistuksen myötä Seinäjoen Provinssirockista tulee jälleen kolmepäiväinen festivaali. Yhtenä tavoitteena on myös palauttaa festivaali entiseen loistoonsa parin kehnon vuoden jälkeen.

- Toivottavasti Provinssista tulee jälleen yksi kesän suurimmista kohokohdista. Tarkoitus on toki myös palauttaa festivaali entiseen loistoonsa, mutta ennen kaikkea viedä Provinssi nykyaikaan ja tulevaisuuteen ja olla edelläkävijä festivaalikentällä. Nyt tehdään ihan uudenlaista festivaalia, Kyyrö sanoo.

Juha Kyyrö ei lähde pudottelemaan mitään tiettyjä nimiä, joita hän haluaisi nähdä Provinssissa.

- Unelmakattaus on monipuolinen sekä taiteellisesti että suosion suhteen mitattuna. Haluamme koota lippuja myyvän ohjelman.

Käännöskukkasia raiderissa

Juha Kyyröllä on paljon kokemuksia Provinssirockista niin festivaalikävijän näkökulmasta kuin töiden puolestakin. Parhaimmiksi keikkamuistoiksi hän listaa Rage Against The Machinen, Deftonesin ja Weezerin Provinssi-vedot. Lisäksi hänellä on hauska muisto liittyen Flogging Mollyn ensimmäiseen Provinssi-keikkaan.

- Menin juttelemaan bändin kanssa keikan jälkeen lavan taakse. Kaikki tarjoilut oli raiderin mukaan toimitettu, mutta bändi kysyi jossain vaiheessa, miksi kahvipannun vieressä on kumihanskat. Lähdin selvittämään tilannetta ja tarkistin asian raiderista. Raiderissa luki neilikka (clove), mutta Seinäjoella oli käynyt pieni käännöskukkanen ja toive oli tulkittu kumihanskaksi (glove). Kerroin bändille asian ja se oli heidän mielestään tosi hauskaa, Kyyrö kertoo.

Lähteet: YleX