Hyppää pääsisältöön

Näin nykytekniikka avittaa sydämensä särkeneitä

Enää ei riitä, että heittää toisen kamat ulos tai lopettaa puheluihin vastaamisen. Onko Facebook-profiilisi menetetyn rakkauden miinakenttä? Exän läsnäolo voi olla sosiaalisessa mediassa jatkuvaa yhteisten ystävien kautta. Seuraatko sinä exääsi somessa?

Killswitch -sovellus poistaa nettijäljet exästäsi.

Nykyään exästä ei pääse helposti eroon sosiaalisen median takia. Toisen naama ja elämänmuutokset saattavat vilahtaa päivittäin ruudulla. Entä yhteiset pussauskuvat, miten poistaa ne vaivihkaa huomiota herättämättä Facebookista?

New York Times kertoo, että exän digitaalisesta läsnäolosta pääsee pian eroon esimerkiksi Killswitch-sovelluksella, joka lupaa huomiota herättämättä poistaa haluamasi kuvat ja viestit. Mikäli tulet kuitenkin katumapäälle tai palaat yhteen exäsi kanssa, sisällöt ovat jemmassa piilokansiossa! Killswitchin julkaisupäivän piti olla ystävänpäivänä, mutta ilmeisesti sitä joudutaan vielä odottamaan.

Toinen sovellus, josta saattaa olla apua on nimeltään Ex-Lover Blocker, joka asennetaan älypuhelimeen. Jos siis baarista kotiin yksin kävellessä iskeekin heikko hetki ja kauhea tarve soittaa exälle, niin Ex-Lover Blocker lähettää tekstarin kavereillesi, jotka voivat syöksyä estämään kaamean virheesi. Mikäli hairahdat soittamaan, sovellus tekee siitä julkisen, kertomalla siitä Facebook-profiilissasi. Soittamista saattaa tämän jälkeen harkita muutaman kerran uudelleen. Myös Stupid Phonecalls Blocker -niminen sovellus voi olla joillekin vaihtoehto, koska sen periaate on samanlainen.

Entä, jos on saanut paljon lahjoja entiseltä rakkaaltaan? Ne voi dumpata kätevästi Never Liked It Anyway -sivustolle. Kihlasormuksen tai karvanallen myyminen saattaa tosin Suomesta käsin olla taloudellisesti kannattamatonta, kun ostajat ovat muista maista. Ainahan voi turvautua esimerkiksi huuto.netin tai vaikkapa tori.fi:n kaltaisiin palveluihin!

Mitä mieltä sinä olet? Seuraatko exääsi somessa - äänestä? Kommentoi alle, mitä mieltä olet siitä, kannattaako exästä hankkiutua kokonaan eroon sosiaalisessa mediassa? Minkälaisia kokemuksia sinulla on digiajan erosta?

Lähteet: The New York Times