Hyppää pääsisältöön

Näin levy-yhtiö kommentoi Idols-voittajan sekavalta vaikuttavaa levyä

Universal Music julkaisee Idols-voittaja Diandra Floresin debyyttialbumin 4. heinäkuuta.

Diandra Flores YleX Iltapäivän vieraana // Kuva: Maria Rautio / YleX

Albumille on tulossa covereita ja Didille varta vasten tehtyjä kappaleita, poppia ja balladeja. Laulukieli vaihtelee biiseittäin suomesta englantiin. Noin puolet levyn sisällöstä eli kaikki Didille tehdyt biisit ovat englanninkielisiä, covereissa on sen sijaan mukana myös suomenkielisiä kappaleita.

Miksi ei ole päätetty onko laulukieli suomi vai englanti?

- Onhan siinä päätetty. Siinä lauletaan suomeksi ja englanniksi. Se on päätös, Kari Hynninen Didin levy-yhtiöstä selittää.

Aiemmin Idols-voittajien kohdalla on ennen levyn julkaisua tehty selkeä päätös, minkälainen artisti tähden alusta kuoriutuu ja television ponnahduslaudan jälkeen on etsitty suunta alkavalle uralle. Nyt jatketaan tv-ohjelman viitoittamalla tiellä.

- Se idea, minkä takia toimitaan näin johtuu Idols-ohjelmasta. Siinä Didi veti suomeksi ja englanniksi ja molemmista on tykätty. Tossa on ideana se, että jatketaan sitä millä Didi on tullut tutuksi. Yleisö on äänestänyt sen jatkoon ja tykännyt sekä suomenkielisistä että englanninkielisistä kappaleista. Tää on tehty niille, Hynninen kertoo.

Levy-yhtiössä uskotaankin, että Idolsissa annetut tekstariäänet muuttuvat levytuloiksi.

- Kohderyhmä on ne, jotka on äänestänyt Didiä tossa kilpailussa, Hynninen sanoo.

Levylle on äänitetty jo neljä biisiä ja Hynninen kehuukin debyyttiartistin lahjoja varsin vuolaasti.

- Ensikertalaiseksi Didi laulaa vauhdilla. Tässä on ihan selkeesti pitkästä aikaa tai ensimmäistä kertaa sellainen tilanne, että Idols-voittaja on näin loistava. Didin kanssa ei tarvii studiossa temppuilla ja hän laulaa kuin enkeli. Aikaisempina vuosinahan Idols-voittajan levyä on jouduttu odottamaan aika pitkään tai todella pitkään, koska ei ole ollut varmaan niin helppoa tehdä sitä levyä, Hynninen kommentoi.

Levyn tuottajina toimivat Erik Nyholm ja DJ RZY eli Antti Riihimäki. Didin manageriksi on puolestaan pestattu Idols-tuomari Tommi Liimatainen.

Lähteet: YleX