Hyppää pääsisältöön

Näin äärimmäisiä tekoja fanit tekevät idoliensa vuoksi

YleX kysyi faneilta äärimmäisintä tekoa idolin vuoksi. Vastauksia tuli reilusti ja niiden joukosta valikoitui muutama erityisen hyvä tarina.

Venla Kokkonen esittelee Biffy Clyro -tatuointejaan. // Kuva: Ninni Suomalainen

- Vuonna 2008 touko-kesäkuun vaihteessa tuli vietettyä about 60 tuntia jäähallin edessä, ensimmäistä 30 Seconds to Marsin Suomen keikkaa odotellessa. Oltiin kaverin kanssa ensimmäisinä paikalla, ja nukuttiin siellä sitten pari yötä hyvillä mielin. Keskelle eturiviähän sillä pääsi ja mahtava ilta olikin. Ikinä en oo muuten nukkunut niin hyvin kun siellä asfalttikentällä makuupussissa ohuella retkipatjalla, Sara kertoo.

Suomalaiset fanit ovat jonottaneet myös ulkomailla useita tunteja idoleidensa vuoksi.

- Olen käynyt kahdesti Englannissa ja kerran Latviassa keikalla. Jokaisella näistähän olen luonnollisesti jonottanut, keskimäärin 10 tuntia. Syyskuussa 2011 reissasin viikon orkesterin perässä pitkin Suomea. Ja muutama vuosi sitten tuli jonotettua reilu 30 tuntia eräälle jäähallikeikalle, jossa yhtye oli "vain" lämppärinä. Tällä hetkellä mittarissa 22 keikkaa, joten sanomattakin on selvää, että jonotustunteja ja kilometrejä on kertynyt enemmän kuin paljon, kun sen sijaan joskus on uni jäänyt vähän vähemmälle. Kaikki tuo on todella ollut sen arvoista, että on päässyt nauttimaan Apocalyptican keikoista. Mahtavuutta, Heidi myöntää.

Michael Monroe on saanut eräiden kaverusten päät pyörälle.

- Olen kaverini kanssa juossut Michael Monroen 23 keikalla tässä kuluneiden kahden vuoden aikana. Ensi viikonloppuna suuntaamme sekä Turkuun että Helsinkiin ja sen reissun jälkeen on 26 keikkaa kasassa. Lisäksi bändin kitaristi Steve Conte sanoi meille street teamin tapaamisessa huvittuneena "Long time no see" ja se on nyt ikuistettu tatuoinniksi ranteisiimme tiivistämään koko kulunut vuosi 2011. En varmaan edes aloita tuosta jonotuspuolesta. Ainiin ja lisäksi levitettiin omatekoisia julisteita viime syksynä Turkuun, jotta jengi saisi tietää tulevista keikoista. Joo, meitä hulluja on joka lähtöön, tamperelainen Mira kommentoi.

Äärimmäisiä tatuointeja on myös otettu idoleiden vuoksi.

- Muutama leima on idoleista tullut otettua. Esimerkiksi koko pohkeen kokoinen Black Sabbath -logo, jossa Vol 4. -levyltä olevan kappaleen lyriikkaa. Vasemmassa kyljessä kurkkii J. Cash (tatuointi on tarkka kopio eräästä valokuvasta Folsomin pihassa) ja oikealla kyljellä Lemmy Kilmister kurittaa Rickenbacker -bassoaan mikrofoniin mylvien. Että sellaista. Kylkitatuointi on kivulian toimitus, johon olen elämässäni tähän mennessä osallistunut. En suosittele kenellekään, Johannes paljastaa.

Myös YleX:n Uuden musiikin iltavuoron juontaja Venla Kokkonen on kärsinyt kivusta idolinsa vuoksi.

- Otin Biffy Clyron logon käsivarteen bändin ensimmäisen Tavastian keikan jälkeen ja yhtyeen laulajan nimmarin haastattelun jälkeen, jonka tein Nosturissa ennen keikkaa, Kokkonen muistelee.

Lähteet: YleX