Hyppää pääsisältöön

Näillä ohjeilla kohti Provinssia - paljaat jalat ovat mahdollisuus!

Suomen suvi on säältään hyvin arvaamaton. Siksi onkin hyvä varautua jos jonkinmoiseen keliin ja pitää juhlatunnelma katossa.

Pehmolelu-nallelle on koristeltu festivaalikuntoon viinapulloilla, aurinkolaseilla ja David Hasselhoffin kuvalla // Kuva: Jani Kortti

Seinäjoen Provinssirockia juhlitaan tulevana viikonloppuna epävakaassa säässä ainakin tämänhetkisten sääennusteiden mukaan. Kolmen päivän aikana nautitaan auringon syleilystä, mutta todennäköisesti myös sade yllättää juhlakansan. Suomen Partiolaisten kasvatuskoordinaattori, Olli Kamusen mukaan hyvä asenne on jo puoli voittoa.

- Varustautuminen sään varalle on tärkeää. Jos on porottava auringonpaiste niin silloin on tärkeää pitää huolta nestetankkauksesta ettei tule nestevajaus. Sama pätee sateella. Myös ravintotasapaino on hyvä ottaa huomioon.

Juhliessa saattaa joskus käydä myös hassusti ja siihenkin on syytä varautua. Ensiapulaukkua tuskin kovin moni kantaa mukanaan, mutta pienimmät naarmut saa paikattua vaivattomasti mukana kulkevilla tarpeilla.

- Taskuihin mahtuu yllättävän paljon. Laastarit ja haavanpuhdistustarpeet kulkevat kyllä mukana taskuissa. Apua kannattaa pyytää jos sitä tarvitsee, sillä festivaaleilla kulkee aika paljon ensiaputaitoisia, joiden puoleen voi kääntyä, Kamunen kertoo.

Festareille totuttuun tapaan jossain vaiheessa monet juhlijat nostavat kengät reppuun ja painelevat menemään paljain jaloin kuin hipit konsanaan. Onko tämä partiolaisen silmin hölmö ja tarpeeton riski?

- Mun mielestä se on mahdollisuus. Paljain jaloin liikkuminen edesauttaa tasapainoa ja sen kehittämistä. Täytyy vaan pitää huolta ettei astu lasinsirujen päälle tai minkään muunkaan. Se on kyllä ehdottomasti enemmän mahdollisuus kuin uhka, Kamunen arvioi.