Hyppää pääsisältöön

Näillä huippustylistin vinkeillä näytät hyvältä valokuvassa

Suomen Huippumalli haussa -ohjelmaa tuomaroiva stylisti Teri Niitti jakoi vinkkejä valokuvissa poseeraamiseen YleX Iltapäivän vierailunsa yhteydessä.

Teri Niitti // Kuva: Iida Korhonen

Suomen Huippumalli haussa -ohjelmassa mallikokelaita neuvotaan hyödyntämään varjoja. Teri Niitti sanoo, että valojen kanssa voi kikkailla vaikka Facebookin uutta profiilikuvaa ottaessa. Hänen mukaansa vinkit saattavat kuulostaa naurettavilta, mutta ne oikeasti toimivat.

- Kundeilla varsinkin sivuvalo toimii hyvin, koska miesten ei tarvitse olla pehmeän tai miellyttävän näköisiä. Pitää olla vähän äijämäinen. Sivuvalo ottaa muodot esiin sillä tavalla, että sä näytät enemmän veistokselliselta, Niitti kuvailee.

- Naisille sopii taas myötävalo, koska se silottaa enemmän ryppyjä.

Niitti painotti myös koonnon eli yleisen ryhdin merkitystä valokuvissa. Stylistin mukaan kuvattavan olisi hyvä tehdä poseerattava asento kerran uudestaan ennen kuvan ottamista.

- Sä nostat itsesi käytännössä uudelleen pystyyn. Meidän yleinen tapa on lysähtää ja se näyttää valokuvissa jauhosäkiltä, johon on laitettu vettä sisään.

- Valokuva latistaa aina vähän. Jos joku vaikuttaa vähän liioitellulta kuvaustilanteessa, niin se voi näyttää normaalilta itse kuvassa, Niitti korostaa.

Suomen Huippumalli haussa Nelosella maanantaisin kello 20:00