Hyppää pääsisältöön

Muusikot filmillä ennen keikkahien kuivumista

Eturivin artistit ovat esillä hikikuvissa uudessa näyttelyssä.

The Hearing // Kuva: The Hearing/Nelli Palomäki

Lähes kahteen sataan valokuvaan taltioidut muusikot tuijottavat maaliskuussa Kaisaniemen XL Art Spacen seiniltä. Taiteilija Ringa Manner on kuvannut vuoden aikana noin 50 yhtyettä. Siihen sisältyy monia Suomen musiikkipiirien ahkerimmista keikkailijoista, sekä muutama liveharvinaisuus. Näyttelystä voi bongata esimerkiksi sellaisia nimiä kuin Death Hawks, LCMDF, Kauko Röyhkä, Olavi Uusivirta, Rubik, Sanni ja Kakkahätä 77.

Valokuvaaja-muusikko Ringa Mannerin esikoisnäyttelyssä muusikot on saatu kuviin melko epätavanomaisessa valossa. Kaikki kuvat on nimittäin otettu filmille, suoraan esityksen jälkeen takahuoneessa, ennen kuin lavalla hankittu puna poskilta vähenee ja keikkahiki ehtii kuivua.

Itsekin vuosia eri bändien riveissä esiintyneenä Mannerilla on hyvin selkeä ajatus kuvien takana:

- Halusin tallentaa juuri sen kaikista taianomaisimman hetken, kun artistin lavapersoona vielä hetken aikaa hehkuu, ja kohta muuttuu taas arjeksi. Hyvän keikan merkki on se, että artisti ja yleisö unohtavat hetkeksi paikan ja ajankulun. Sellaisesta esityksestä menee tovi toipuessa.

Näyttelyn avajaiset järjestetään 21.3.2014 klo 18. Avajaisissa esiintyy akustisena muutama hikikuvattu artisti.

Ringa Manner on 26-vuotias helsinkiläinen muusikko, valokuvaaja ja kulttuurituottajaopiskelija. Hän on julkaissut bändinsä Pintandwefallin kanssa neljä levyä vuodesta 2007 lähtien. Manner tunnetaan myös sooloartistinimellä The Hearing.

Lue myös: 30 STM:n suomalainen lämppäriartisti: Silkka ihmismäärä jännittää

Lähteet: Exogenic