Hyppää pääsisältöön

Musiikkimanageri paljastaa: Näin supertähdet ovat oikkuilleet Suomessa

YleX selvitti, kuinka Suomen keikkahistoria on muuttunut 80-luvulta tähän päivään. Katso visualisointi!

KISS-kuva

Maassamme vierailee nykyään enemmän supertähtiä kuin koskaan ennen. Tällä viikolla Suomessa nähdään jenkkitähti Adam Lambert ja huhtikuussa yleisön villitsee kanadalainen supertähti Justin Bieber. Lisäksi keikkavuoteen mahtuu muun muassa Rihannan, Green Dayn, Rammsteinin, Ellie Gouldingin ja Pinkin show’t. Alkuvuonna Suomessa lavalle ovat jo nousseet ulkomaalaistähdet The Killers soitti täydellisen hittiputken Helsingissä – kuvatja Biffy Clyro lumosi faninsa Helsingissä – katso keikkakuvat ja settilista.

Vuosien varrella maassamme on käynyt lukuisia supertähtiä Michael Jacksonista Lady Gagaan. YleX selvitti, kuinka Suomen keikkahistoria on muuttunut 80-luvulta tähän päivään.

Iron Maiden on käynyt Suomessa peräti 23 kertaa sitten vuoden 1980. Myös Lady Gaga ja Madonna on nähty maassamme useammin kuin kerran. Yksi ikimuistoisempia uutisia oli se, kun Geri Halliwell lähti lätkimään Spice Girlsistä Helsingin keikan jälkeen, eikä yhtye ollut enää entisensä sen jälkeen.

Supertähdet aikajanalla.

Pitkän linjan musiikkimanageri Lasse Norres on isännöinyt mittavan uransa aikana maailmantähtiä aina Kissisistä U2:een. Norres paljastaa mielenkiintoisia tarinoita kulissien takaa muun muassa siitä, kun U2 vieraili aikoinaan Suomen Turussa.

- U2:n tyypit olivat aika erikoisia, kun tapasin heidät 80-luvulla Ruisrockissa. Kolme heistä oli hyvin uskovaisia. Bändi asui Hotelli Maakunnassa Turussa ja meillä piti olla lehdistötilaisuus hotellin yökerhossa. Kun mentiin heidän kanssaan katsomaan paikkaa etukäteen, niin Bono huomasi, että siellä oli sellainen tanko. Hän sanoi mulle, että jos tuo tanko on olemassa tanssijoita varten, niin silloin lehdistötilaisuutta ei voida järjestää kyseisessä paikassa. Mun mielestä se oli ylireagointia, mutta sitä tilaisuutta ei voitu sitten järjestää siellä, Norres kertoo.

Railakkaan Ruisrock-keikan jälkeen meininki muuttui kuitenkin melkoisesti.

- Toisaalta siellä kuitenkin tapahtui sillä tavalla, että yksi niistä ei ollut ihan niin uskovainen. Yksi heistä, muistaakseni se rumpali, tuhosi samana yönä keikan jälkeen oman hotellihuoneensa täydellisesti. Siinä oli mun mielestä kevyt ristiriita. Aamulla piti sitten maksaa lasku, Norres kummastelee.

Musiikkimanageri kertoo myös, että aikoinaan The Beatlesin Suomen visiitti jäi hyvin pienestä kiinni.

- Niille oli varattuna keikka Hyvinkäälle joillekin kesäfestareille vuonna 1964 tai 1965. Paikalliset järjestäjät eivät kuitenkaan uskoneet siihen, että paikalle tulisi tarpeeksi porukkaa, jotta kulut saataisiin katettua. The Beatles oli kuitenkin aika kallis bändi, pitkän linjan musiikkimanageri Lasse Norres muistelee.

The Beatlesia ei Suomeen enää saada, mutta muutamia muita superstaroja tänne vielä odotellaan. Esimerkiksi Coldplay, Adele, Christina Aguilera, Eminem ja Kings of Leon eivät ole ennättäneet ainakaan toistaiseksi maahamme.

Lähteet: YleX