Hyppää pääsisältöön

Muse-rumpali faneistaan YleX:lle: Voisivat olla hullumpiakin

Brittiyhtye Muse on kerännyt vankan fanikunnan lähestulkoon maailman jokaisessa kolkassa. Yhtyeen rumpali Dominic Howard pitää fanejaan mahtavina, vaikka nämä tekisivätkin hulluuksia yhtyeen puolesta.

Dominic Howard / Muse // Kuva: Tomi Mikola

Esiinnyttyään Suomessa lauantaina 27. heinäkuuta, englantilainen Muse suuntaa kiertueensa Japanista Yhdysvaltoihin ja sieltä Etelä-Amerikan ja Lähi-idän kautta Australiaan. Yhtyeen rumpali Dominic Howardin mukaan yleisöt eri maailmankolkissa eroavat rutkasti toisistaan.

- Eteläisissä maissa, kuten Etelä-Amerikassa ja Etelä-Euroopassa ihmiset menevät ihan hulluiksi keikoillamme. Ihan kuin he eivät olisi koskaan ennen nähneet bändiä, vaikka totta kai he ovat. Niissä maissa on tietynlaista energiaa, joka räjäyttää pääni. Italiassa esimerkiksi rakastetaan laulamista, siellä lauletaan jopa kitarariffit ja soolot, Howard hämmästelee YleX:n haastattelussa.

Yhtyeellä on takana jo lähes parikymmentä vuotta kestänyt ura, jonka aikana Howard on nähnyt jos jonkinmoista hc-fania. Tällä kiertueella miehen mieleen on jäänyt erityisesti tyttökaksikko, joka on kiertänyt lähes kaikilla Euroopan keikoilla ja jopa parilla keikalla Yhdysvalloissa.

- On mieletöntä, että ihmiset matkustavat pitkiä matkoja vuoksemme. Nämä tytöt seisovat kaikilla keikoillamme aina samassa kohdassa eturivissä. Uskoakseni toinen on australialainen ja toinen ranskalainen. Törmään heistä toiseen välillä myös ostoksilla, hän vissiin asuu kulmillani. Se on vähän outoa, mutta hän on ihan normaali tyyppi eikä mikään hullulla tavalla superfani, Howard naurahtaa.

Mies on myös törmännyt lukuisiin Muse-tatuointeihin.

- Olen nähnyt meidän kaikkien nimmarit yhdellä tyypillä tatuoituna. Olin vain, että miksi ihmeessä sä noin teit. Yksi tyyppi oli myös täynnä Muse-tatskoja ja biisien sanoja. Se on aika hullua, mutta samalla tosi coolia. Näkisin mielelläni hulluja juttuja enemmänkin.

Muse esiintyy Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 27. heinäkuuta. YleX jakaa lippuja konserttiin vielä torstaina. Liput voi voittaa kuuntelemalla YleX Kesäaamua kello 6.30-10 ja Kaksisen musiikin ohjelmaa kello 17-19. Jokaisessa lähetyksessä yksi onnekas kuuntelija voittaa liput itselleen ja kaverilleen.

Lähteet: YleX